Koko perheen kaksio
Sisustus
Koko perheen kaksio
Kolmihenkinen perhe mahtuu 53 neliön kerrostalokaksioon, kun karsii tarpeettoman. Poimi Jonnan, 33, Antin, 29, ja Sienan, 3, kaksiosta sisustusvinkit omaan kotiisi!
Julkaistu 13.1.2011
Kotivinkki

Kakluuni on olohuoneen katseenvangitsija. Iranilainen, palasista tehty kelimmatto on Helmasta, kierrätyskumista tehty kori Armas Designista.

Eteinen on oikeastaan halli: yhdellä seinustalla takkeja ja tavaroita säilövät Ikean valkoiset Pax-kaapit, toisella ruotsalaisjätin pieni keittiö. Ikean kynnysmatto on tuunattu itse spraymaalilla. Avaimet ja hiuslenkit pysyvät tallessa Mazen valkoisessa hyllyssä. Pinosta ostettu Tolix-jakkara auttaa kaapeille kipuamisessa. 

Eteinen ja keittiö jäävät pitkänomaisessa läpitalonhuoneistossa olohuone/ruokailuhuone/makuuhuoneen ja lastenhuoneen väliin. Näkymä olohuoneesta keittiön kautta lapsen huoneeseen. Suloinen patalappu on Mokosta.

Jääkaapin päällä on espressokeittimen paikka. Porrasvalaisimen kupu löytyi roskalavalta.

Koko asunto on maalattu valkoiseksi lukuun ottamatta Sienan huoneen yhtä tapetoitua seinää. Lämpimän keltaiset, oranssiin taittavat kukot ja kukat koristavat toijalalaisen, jo 80-vuotiaan Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan Kukot-tapettia. Huoneen sisustaminen ei ollut mikään helppo homma, sillä korkeutta kämpässä piisaa pitkälti yli kolme ja puoli metriä. Huone onkin kalustettu aikuisten huonekaluilla.

 

Sienan kerrossängyn yläpeti on pehmeä keidas, lukusoppi. Sinne on kerätty samoja sävyjä toistavia peitteitä, tyynyjä ja pehmoleluja. Samanmoinen soppi kelpaisi vanhemmillekin.

Vastapäätä kerrossänkyä on Ikean kaappi, joka on täynnä Sienan leluja. Yksi huoneen seinä (oikealla) on täynnä korkeita kaappeja. Niissä ja eteisen kaapeissa koko perhe säilyttää vaatteitaan.

Jatkettava pöytä on vuosikymmeniä vanha. Hayn tuolit löytyivät tamperelaisesta Design Boulevardista, musta Tolix helsinkiläisestä Pinosta. Taustalla näkyvät arkistokaapit löytyivät läheiseltä kirpparilta 35 eurolla. Kun asunnon katot ja seinät maalattiin valkoisiksi Tikkurilan Lumella, tuntui kuin aiemmin tummasävyinen 53-neliöinen koti olisi kasvanut kolmanneksella.

Ruokapöydän vieressä on perheen vanhempien sänky, joka on kuormalavojen päälle nostettu runkopatja. Yöpöytä on kasattu vanhoista hedelmäkoreista. Syksyn ja talven aksenttivärinä toiminut vihreä toistuu tyynyissä, viherkasvissa ja julisteessa.

Valkoinen sängynpeite ja vitivalkeat seinät luovat rauhallista tunnelmaa. String-hyllylle on koottu asetelma kauniista tavaroista, vanhalla jakkaralla on Weekdaycarnivalin kaunis printti.

Lukuisat levyt, lehdet ja lankakerät ovat piilossa Ikean simppelissä hyllyssä. Mattotalo Helmasta hankittu kelimmatto kuvioineen elävöittää muutoin rauhallista olohuonetta. Seinään nojaavat puutikkaat löytyivät roskalavalta ja ovat korkeassa kodissa ahkerassa käytössä. Hauska hehkuvalaisimelta mallin lainannut valaisin tilattiin englantilaisesta Suck UK:sta.

Asetelmia on siellä täällä. Hyllykön päällä on paitsi kehystetty juliste myös Kotonadesignin magneettitaulu, jossa on vaihtuva valokuvanäyttely.

Kaksion sisustus – Jonnan vinkit

1. Kaiken ei tarvitse olla esillä, ei huonekalujen eikä kirjojen. Kierrätä mööpeleitä kodin ja varaston välillä. 

2. Valkoiset seinät antavat tilaa väri-ilottelulle. Valitse muutama perusväri ja elävöitä niitä aksentein. Meillä jatkuvassa käytössä ovat valkoinen, musta, harmaa ja ruskea. Aksenttiväreinä vaihtelevat vuodenajasta – ja mielialasta – riippuen vihreä, sininen ja keltainen. 

3. Kokoa kauniita asetelmia sinne tänne. Täytä esimerkiksi String- tai jokin muu hylly vain tärkeillä, toisiinsa sopivilla esineillä. 

4. Satsaa sisustustyynyihin ja -peitteisiin: niillä muutat huoneen ilmettä hetkessä.  

5. Viherkasvit antavat viimeisen silauksen. Pysyttele samankaltaisissa kasveissa. Meillä suositaan simppeleitä, melko tummanvihreitä ja paksulehtisiä viherkasveja.

Lue lisää:

Kommentoi »