Viikon unelmakoti: lapsiperhe värittää valkoisella
Sisustus
Viikon unelmakoti: lapsiperhe värittää valkoisella
Pois kirjavat pinnat ja turhat väliseinät. Victoria ja Robin remontoivat vanhasta hirsitalosta valoisan kodin perheelleen. Mutta ihan aluksi Robinia mietitytti, haukkasiko pariskunta liian ison palan urakkaan ryhtyessään.
27.4.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

– Liiloja ja vihreitä seiniä, oviin maalattuja kukka- ja kanakuvioita... Talomme oli ostohetkellä aivan liian värikäs meidän makuumme, mutta innostuimme siitä silti. Rakennus oli alun perin jaettu kahdeksi huoneistoksi, joten aloitimme remontin purkamalla seiniä ja uusimalla pintoja. Kun asunnot yhdistettiin, saimme avaran ja valoisan kodin, Victoria ja Robin kertovat.

Remontissa kului ämpäreittäin maalia. Lattioista tuli vaaleanharmaat, ja kaikki muut pinnat maalattiin valkoisiksi. Pariskunnan mielestä väriä on helppo lisätä myöhemmin, jos sitä alkaa kaivata. Kodista ja sen sisutuksesta saa näkyä, että siellä asuu lapsiperhe.

Perheen koti sijaitsee Luodossa Pohjanmaalla. Hirsitalo on rakennettu 1700-luvulla. Se on maalattu punamullalla, ja porstua on pohjanmaalaiseen tyyliin kaksivärinen.
Victorialla on ompelijan koulutus, ja hänestä on ihanaa tehdä vaatteita lapsilleen. Sonny Lou on nyt neljä ja Juno Mae kaksi vuotta. Kuvausten jälkeen perheeseen on syntynyt tyttövauva Lilo Kay.

Pariskunta teki talokaupat vuonna 2012, kun Victoria odotti perheen esikoista.

– Näin jälkeenpäin voin sanoa, ettei raskausaika ollut parasta remonttiaikaa. En pystynyt tekemään kaikkea, mitä olisin halunnut. Loppuvaiheessa minulla oli mielessäni vain pesänrakennus, joten sorruin pari kertaa hätiköityyn päätökseen, Victoria muistelee.

Nyt perhe on kuitenkin todella tyytyväinen ja iloitsee ihanasta kodistaan. Robin oli aluksi huolissaan siitä, että tuli haukattua liian iso pala. Hänellä ei mielestään ollut riittävästi remonttitietoa ja -taitoa. Vaimo oli lujatahtoinen ja kannustava ja löi reippaasti sorkkaraudan seinään. Sukulaisetkin tarjosivat apuaan, joten remontista selvittiin kunnialla.

Eteisaula on upean valoisa ja tilava. Robin nikkaroi pitkän penkin lattialankusta ja heinäseipäistä.
Keittiöstä näkee aulan läpi olohuoneeseen ja leikkihuoneeseen. Tuplaovet oikealla vievät porstuaan. Nahkainen lepakkotuoli on Room 21:stä.
Victoria halusi keittiöstä ison, jotta siellä on tilaa sekä kokkailla että syödä. Ruokapöydän jykevä pöytälevy on peräisin traktorin peräkärrystä. Lampaantaljat lämmittävät metallituoleja kesälläkin.

– Keittiö oli tosi pieni, mutta kun purimme seinän, siitä tuli ihanan iso. Kaikista talon tiloista vietämme siellä eniten aikaa, vaikka toki myös olohuone ja sen takana oleva leikkihuone ovat kovassa käytössä, Victoria kertoo.

Alun perin keskellä taloa oli eteinen, josta oli käynti molempiin asuntoihin. Toisen asunnon keittiössä oli puuhella. Robin olisi halunnut purkaa sen, mutta onneksi vaimo sai hänet toisiin ajatuksiin. Hänkin on nyt sitä mieltä, että hella lämmittää mukavasti ja lisää kodikkuutta.

Vanhan talon sisustus saa olla rouhea ja rennon maalaistyylinen, mutta pitsiä ja röyhelöitä kodissa ei juuri näy. Pari haavetta Victorialla on kuitenkin vielä mielessään: kasvihuone ja istutuslavat puutarhaan.

Porstua on harvoin käytössä, vaikka siellä onkin ihana valo. Kodinhoitohuoneen lähellä oleva sisäänkäynti on lasten kannalta kätevämpi.
Olohuone on sisustettu ripauksella rentoa industrial-tyyliä. Kevyet korituolit ja itse tehty pöytä löysivät paikkansa sohvanurkkauksesta.
Makuuhuone on yläkerrassa vinokaton alla. Vieressä on lastenhuone.
Tilavassa olohuoneessa voi vaikka keinua! Vihreä takka muuttui Victorian käsissä valkoiseksi.
Sonny Loun sänky on Ikeasta. Victoria teki seinänaulakon suurista puuhelmistä. Valaisimen runkona on puolestaan hyllynkannatin.
Kommentoi »