Kokkaamisen iloa! Tässä ovat asuntomessujen kauneimmat kesäkeittiöt
Piha ja puutarha
Kokkaamisen iloa! Tässä ovat asuntomessujen kauneimmat kesäkeittiöt
Kesällä kokataan tietenkin ulkona! Asuntomessutalojen kesäkeittiöt ovat pihaelämän keskuksia, joissa aterian voi valmistaa alusta loppuun.
4.8.2017
 |
Meillä kotona

Kohde 1, Sievitalo Tunturikoivu 140

Tässä talossa pergolamainen kesäkeittiö on terassin jatkeena. Valokatteen alla on ruokapöytä ja grilli. Talon kulmassa on katettu terassi, jossa illanistujaisia voi jatkaa pitkälle syksyyn. Tämän jälkiruokapaikan ja varsinaisen kesäkeittiön välissä on poreallas, johon voi pulahtaa vaikka rapujuhlien alkajaisiksi.

Kohde 5, Honkatalot Wave

Messujen vetonaulan, talo Waven kesäkeittiö on louhittu kallioon, ja se näyttä siltä niin kuin se olisi aina siinä ollut. Suojaisa paikka kallioisen kunttapihan sylissä houkuttelee istumaan syysiltoja takkatulen lämmössä. Tämän kesäkeittiön erikoisuus onkin ulkotakka. Kesäkeittiön jatkeena on aurinkoterassi vaikka ruokailun jälkeisiä nokosia varten.

Kohde 12, Honka Ankkuri

Hirsitalossa itsessään on mökkimäistä henkeä, jota lisäävät pihan tynnyrisauna ja erillinen kesäkeittiö. Lasitettu kesäkeittiö on tontin alareunassa portaiden päässä omana kokonaisuutenaan. Lasitetun rakennuksen edessä on tilaa ruokapöydälle ja ulkogrillille. Tämä kesäkeittiö toimisi lämpiminä kesäöinä myös vierasmajana.

Kohde 26, Mammuttikoti Kotikontti

Laatikkomaisen talon sisäpiha on suojaisa atriumpiha, jota reunustavat laiturimaiset terassit. Ritilämäisillä seinillä verhoiltu katettu kesäkeittiö on erillistä pihasaunaa vastapäätä, ja täällä on mahdollisuus sekä kaasulla että tulella grillaamiseen. Asukkaat pitävät ruuanlaitosta, ja täydellisesti varustettu kesäkeittiö tekee siitä nautinnon. Etuseinä on kokonaan avoin.

Kohde 6, Kannustalo Harmaja Saimaa

Erähenkisen kesäkokin suosikki löytyy laavusta, joka on rakennettu tämän talon terassin alle. Lappi-henki syntyy tuppeensahatusta lankusta seinissä, ja tulisija tuo aidon nuotion tunnelman ja savun tuoksun laavuun. Näköala aukeaa Saimaalle, eikä tässä laavussa tarvitse pelätä karhuja.

Kommentoi »