Kieritä huopanauhasta käpy
Tee itse
Kieritä huopanauhasta käpy
Somat huopakävyt ilahduttavat kotona tai lahjaksi annettuna. Tämän helpon ohjeen voit toteuttaa myös yhdessä lasten kanssa.
Julkaistu 12.2.2014
Kotivinkki

Huopanauhasta kietaistu käpy

Tarvitset:  stryrox-munan, pituus n. 5 cm askarteluhuopaa n. 33 cm kuumaliimapistoolin ja kuumaliimaa kapeaa kangasnauhaa tai ohutta paperinauhaa kimallesprayn

Tee näin:

1. Leikkaa huovasta noin 2 cm leveitä kaitaleita. Tarvitset yhteen käpyyn noin 5 kaitaletta.

2. Leikkaa kaitaleen toiseen reunaan noin 1–1½ cm leveitä kaaria.

3. Leikkaa kaarien väleihin pienet poikkileikkaukset niin, että suoraan reunaan jää ehjää kaitaletta noin ½ cm.

4. Rullaa yhtä kaitaletta noin 1½ cm leveäksi rullaksi, älä katkaise nauhaa. Laita tippa kuumaliimaa rullan sisälle ja paina styrox-munan kärki liimaan. Käpyrullan kärki nousee vähän koholle.

5. Laita raita kuumaliimaa munan pintaan ja kieputa kaitaletta tiheästi peittämään munaa. Lisää liimaa työn edetessä ja etene kiertäen kaitaletta kantaan saakka. Jatka uudella kaitaleella, kun edellinen loppuu. Jatka niin kauan kuin kaitale mahtuu kiertymään kantaan ja katkaise kaitale.

6. Leikkaa muutama yksittäinen suomu ja liimaa kävyn kantaan. 7. Leikkaa halkaisijaltaan 2 cm:n pyörylä ja leikkaa sen reunaan 5 kaarta. 8. Leikkaa pyörylän keskelle pieni viilto. Kierrä huovasta kävyn kanta ja pujota se viillosta pyörylään. Liimaa pyörylä kantoineen kävyn päähän tai pujota aukosta nauha­lenkki ripustamista varten.

Ohje: Amber Gameiro / Mollie Makes Ohjeen käännös: Anne Sneck Kuvat: Philip Sowels / Future

Kotivinkki 2/2014

Katso myös: 

Ohjeen on suunnitellut kanadalainen Amber Gameiro, joka kertoo Salttree-blogissaan perhe-elämästään Ontariossa ja jakaa käsityö- ja ruoka­ohjeita.

Kommentoi »