Värjää esine maaliin dippaamaalla
Tee itse
Värjää esine maaliin dippaamaalla
Värjää kodin tavarat ja kirpparilöydöt vanhoilla maalin rippeillä. Väridippaus antaa säväyksen ruukuille, koreille ja kalusteiden jaloille. Leikkisän värjäystyylin idea on selkeä väriraja.
11.9.2013
 |
Kotivinkki

Näin dippaat maaliin

● Käytä maalidippaukseen remontista ylijääneet maalit, jotka päätyvät usein ongelmajätteeksi. ● Maalidipatut tavarat saavat paksun värikerroksen, jota on vaikea tehdä siveltimellä. Väridippaus on kaunis erityisesti tiiviissä punospinnoissa ja huonekalujen jaloissa. ● Jos dipattavassa tuotteessa on reikiä, pitää maalivalumia poistaa varovaisesti siveltimellä aika ajoin. ● Jos huonekalun tai tavaran pitää kestää kosteutta, käytä öljypohjaista maalia. Lateksimaalilla voi käsitellä sisustuskoreja ja muita tavaroita, joita pidetään kuivassa paikassa. ● Iso tuote vaatii paljon maalia. Jos sitä ei ole haluttuun rajakohtaan asti, levitä maalia ylöspäin siveltimellä. ● Kokeile maalidippausta myös kehyksiin ja puuvateihin.

Maalidipatut esineet

näitä tarvitset: värjättävän esineen maalia astian, johon värjättävä tuote mahtuu siveltimen rautalankaa tms. ripustusta varten klipsejä yms. sanomalehtiä lattian suojaamiseen

Tee näin 1. Valitse astia maalattavan tuotteen mukaan: kapea jalka kannattaa upottaa kapeaan astiaan ja niin edelleen. Lateksimaalille sopii muovivati, jonka saa pestyä puhtaaksi käytön jälkeen. 2. Sekoita maali ja kaada se astiaan. 3. Upota esine astiaan ja nosta se saman tien ylös. 4. Poista valumia huomaamattomilla siveltimenvedoilla. 5. Laita esine roikkumaan kuivumaan paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto. Suojaa alusta sanomalehdellä.

Kotivinkki 11/2011

Katso myös:

Kommentoi »