Viherpiha

Kevään säväyttävin ruukkuistutus syntyy hyasinteista! 4 ihanaa asetelmaa pihalle tai parvekkeelle

Kevään säväyttävin ruukkuistutus syntyy hyasinteista! 4 ihanaa asetelmaa pihalle tai parvekkeelle
Kauden ensimmäisten ruukkuasetelmien ehdoton sulostuttaja on hyasintti. Yhdistele trendikkäiden hyasinttien kaveriksi muita kevätkukkijoita ja heiniä tai vain muutamia versoja. Nosta asetelma piristämään kuistia, parveketta tai pihaa!
Julkaistu 8.4.2020

Pientä pakkasta kestävät hyasintit ovat helppohoitoisia ja kaipaavat muiden sipulikukkien tapaan vain niukkaa kastelua. Mitä viileämpää ulkona on, sitä pitempään saat nauttia tuoksuvasta kukinnasta. Kun kukat ovat kuihtuneet, istuta hyasintin sipulit kukkapenkkiin seuraavaa kevättä odottamaan. Lue lisää keväisiä hyasintti-ideoita täältä.

1. Vadillinen sulotuoksua

Tunnetko jo hehkuvan suloisen ’Yellowstone’-hyasintin? Tämä uusi, näyttävä kevätkukka ei välttämättä kaipaa muita kukkia ympärilleen. Aseta vain muutama graafinen koivun verso hyasinttien lomaan ja peitä sipulit lumen alta paljastuneella heinällä, niin lämpöä säteilevä, hillityn tyylikäs asetelma on valmis.

2. Rustiikkiin puettu

Yhden värin ympärille sommiteltu istutus toimii aina. Rustiikin oranssin ’Gipsy Queen’ -hyasintin sävyjä jatkavat ’Prinses Irene’ -triumftulppaanit ja pienikukkaisten ’Cragford’-tasettien torvet. Kokonaisuuden viimeistelee edellissyksyn ruskettama lehtikate.

Jos haluat ajoittaa sipulikasvien kukinnan tiettyyn hetkeen, pidä niitä aluksi lämpimässä ja nosta ulos vasta, kun kukinta on mielestäsi sopivassa vaiheessa. Ulkona viileässä kukat aukeavat hitaasti.

3. Hempeästi heinikossa

Lempeän harmoninen istutus syntyy valkoisilla ’Jeanne d’Arc’ -krookuksilla, pikkukukkaisella ’Minnow’-tasetilla, ’Yellowstone’-hyasintilla ja valkoisella ’White Magic’ -persianhelmililjalla. Peitä multapinta heinätuppailla. Lisää heinää myös villin huolettomasti pystyyn kasvien lomaan, niin istutus näyttää kuin se nousisi heinikon seasta. Rouheutta kokonaisuuteen tuo rustiikkinen vanha astia.

4. Muodonmuutos

Valitse astiaan vielä nupuillaan olevia kasveja, niin istutuksen ilme muuttuu päivien edetessä. Päähuomion vievät aluksi syvänpunaiset jaloleinikit ja korallikanukan samansävyiset, eri suuntiin kurottelevat oksat.Vaaleanvioletti jaloleinikki ja ’Remembrance’-krookus tarjoavat katseltavaa korin etureunalla. Kun hyasintit viimein aukeavat, ne tuovat istutukseen mukavasti lisää väriä ja korkeutta – sekä tuoksua.

1 kommentti