Kaunis pääsiäiskattaus – poimi ideat!
Sisustus
Kaunis pääsiäiskattaus – poimi ideat!
Levollisen kaunis pääsiäiskattaus syntyy harmonisilla väreillä ja tarkoin valituilla koristeilla. Käy pöytään ja nauti kaikilla aisteilla.

Lattiaan asti valuva, puhtaanvalkoinen pöytäliina on upea tausta mille tahansa kattaukselle, mutta se sopii erityisen hyvin pääsiäiseen: kirkollisissa väreissä paastonajan violetti vaihtuu pääsiäisyönä juhlan, ilon ja ylösnousemuksen valkoiseen. Kirkkaankeltaisilla servieteillä saat yksinkertaiseen kattaukseen iloisen lisän.

Uuden elämän symboli muna on itseoikeutetusti pääsiäisen kaunein koriste. Tee syötävistä- tai koristemunista kaunis asetelma vaikka keskelle pöytää. Jos et omista marmorimunia, kaunis kokonaisuus syntyy myös erikokoisilla ja -värisillä, kääreistään kuorituilla suklaamunilla.

Tyylikäs kattaus syntyy, kun pinoat alkuruoka- ja pääruokalautaset päällekkäin tabletin tai vaikka puisen leikkuulaudan päälle. Koristele kangassuikaleella ja oksalla.

Älä turhaan piilota sipulikukkien juurakoita ruukkujen uumeniin vaan istuta kukat läpinäkyviin, korkeahkoihin maljakoihin. Harmaa lasi on nyt erityisen muodikasta.

Yllätä vieraat ja piilota pieni pääsiäispaketti pöytään. Yksinkertaisen paketin somisteeksi riittää pala kangasta ja höyhen. Itse tehty suklaa saa aina haltioituneen vastaanoton.

Pääsiäiskattaus – poimi vinkit

Oletko vähäeleisen tyylin ystävä? Hyödynnä kattauksessasi luonnon antimia ja pidä astioiden värimaailma yhtenäisenä.

  • Kata maanläheisen ruskean pariksi pastellisävyjä ja keltaista. Harmaa komppaa hienosti vihreää.
  • Narsissit, liljat, tulppaanit ja pajunkissat ovat tyypillisiä pääsiäiskukkia. Pitäydy yhdessä värissä, niin runsaskin kimppu säilyy hillittynä. Maljakkoon voi myös asettaa oman pihan oksia, jotka saa puhkeamaan kukkaan hyötämällä.
  • Maahan asti valuva pöytäliina antaa juhlavan vaikutelman. Kangasservietit ja paikkakortit viimeistelevät juhlakattauksen.
  • Valkoiset astiat näyttävät aina hyviltä. Kokoa kattaus esimerkiksi tabletin tai kaitaliinan päälle, jotta astiat erottuvat valkoiselta liinalta.
  • Leikkaa tai revi puuvilla- tai kreppikankaasta hauskoja koristesuikaleita kattaukseen.
  • Näyttävyyttä saat erikorkuisilla ja -muotoisilla juomalaseilla. Yhdistele rennosti mummon perintökristalleja ja modernin linjakkaita juomalaseja.
  • Käytä pöydän koristeluun ruskeita ja valkoisia kananmunia tai värjää munat omasta keittiöstä löytyvillä aineksilla. Keitetyt munat kestävät käsittelyä paremmin kuin raa’at.
  • Kauniit oksat ja höyhenet luovat herkkää tunnelmaa. Nippu oksia näyttää hyvältä sellaisenaan, mutta voit myös sitoa muutaman höyhenen koristeeksi.
Kommentoi »