
Riemastuttavat piparkakut – katso helpot niksit ja inspiroivat ideat koristeluun
Piparien koristelussa vain mielikuvitus on rajana – ja siksi se on mitä mukavinta koko perheen yhteistä puuhaa joulun alla. Katso vinkit herkkien lumitähtien, runsaiden överipiparien ja piparikranssin koristeluun!
Piparkakkujen koristelu on hauskaa koko perheen yhteistä puuhaa joulun alla – ja tuo varmasti joulumielen. Koristelussa tyyli on vapaa, mutta muutamalla helpolla vinkillä, kotoa löytyvällä keittiövälineellä ja laadukkailla koristelutuotteilla syntyy entistä upeammat piparkakut!
Lumitähdet
Joulun kauneimmat tähtipiparit syntyvät valkoisella sokerikuorrutteella ja hyppysellisellä tomusokeria. Aloita tähtipiparien koristeleminen piirtämällä rauhallisella otteella viivat kuusisakaraisen tähden sakaran kärjestä vastakkaisen sakaran kärkeen. Jos tähtipiparissa on viisi sakaraa, piirrä viivat keskeltä sakaran kärkeen. Tee lopuksi viivojen päihin poikkiviivat. Anna sokerikuorrutteen kuivua hetki ja viimeistele tähdet tomusokerilla.

Oi kuusipuu
Nämä näyttävät joulukuuset saavat ylleen vihreän sokerikuorrutteen ja runsaasti eri värisiä koristeita. Koska sokerikuorrute kuivuu nopeasti, kannattaa kuuset koristella yksi kerrallaan.
Jos haluat täyttää koko piparkakun sokerikuorrutteella, piirrä ensin piparkakun reunojen ääriviivat pikkutarkkaan työskentelyyn tarkoitetuilla Dr. Oetkerin pienillä koristelugeeleillä. Täytä seuraavaksi piparkakun keskiosa sokerikuorrutteella ja levitä se tikulla tai veitsellä. Sokerikuorrute kuivuu noin kymmenessä minuutissa, joten se kannattaa levittää vikkelästi.

Lisää haluamasi koristeet ennen kuin kuorrute kuivuu kokonaan. Kokeile esimerkiksi pehmeitä Soft Golden Pearls -kultahelmiä, hohtavan valkeita Silver-koristerakeita tai jouluista Rudolp Xmas Mix -koristeraesekoitetta.
Vinkki! Jos kuorrute ehtii kuivua ennen koristeiden lisäämistä, voi yksittäisiä koristeita lisätä tipalla sokerikuorruttetta tai elintarvikeliimaa.
Saa mennä överiksi!
Mitä enemmän överipipareissa on koristeita, sen parempi! Unohda siis kaikki säännöt ja anna luovuuden kukkia. Sokerikuorrutteita on saatavilla eri väreissä – esimerkiksi Dr. Oetkerin violetti sokerikuorrute sopii täydellisesti piparien ja jouluisten leipomusten koristeluun.

Piparien koristelussa kaikki keinot ovat sallittuja: Tee paistamattomiin pipareihin reikiä pillillä tai tyllan kärjellä. Hammas- tai grillitikut sopivat puolestaan hyvin sokerikuorrutteen levitykseen.
Katso aterinlaatikkoa uusin silmin ja käytä esimerkiksi lusikkaa ja veistä piparien koristelussa. Pinseteillä voi asetella pieniä koristeta ja viimeistellä yksityiskohtia.
Piparikranssi
Kokoa koristelluista pipareista ihastuttava kranssi kiinnittämällä ne elintarvikeliimalla ympyränmuotoiseen piparkakkurenkaaseen. Dr. Oetkerin Elintarvikeliima korvaa kuumennettavan sokerin ja sillä voi koota myös piparkakkutalon. Kranssista saa hauskan tarjoiltavan pikkujouluihin – tai kääri kranssi sellofaaniin ja anna lahjaksi!

Näin käytät sokerikuorrutetta
Sokerikuorrutteen käyttö vaatii hieman harjoittelua ja vakaata kättä.
Lämmitä sokerikuorrutetuubia muutaman minuutin ajan mukissa, missä on kuumaa vettä. Pyyhi tuubi kuivaksi ja aloita koristelu.
Ole nopea, sillä sokerikuorrute jähmettyy nopeasti. Lämmitä tuubia aina tarpeen mukaan lämpimässä vedessä. Lisää koristeet mahdollisimman pian sokerikuorrutteen levityksen jälkeen. Sokerikuorrute kovettuu noin 10 minuutissa.