"Uskon, että kauneus pelastaa maailman" – Ukrainasta Suomeen muuttanut Katerina taiteilee huimia herkkukimppuja
Ihmiset
"Uskon, että kauneus pelastaa maailman" – Ukrainasta Suomeen muuttanut Katerina taiteilee huimia herkkukimppuja
Katerina Adamenko muutti kolmisen vuotta sitten Ukrainasta Suomeen. Hänen intohimonsa ovat itse tehdyt syötävät kukkakimput, jotka sisältävät aimo annoksen herkkuja ja paljon hyvää mieltä. Ensimmäisen kimpun sai anoppi!
Julkaistu 21.9.2022
Maku

Kuinka kauan olet tehnyt syötäviä kimppuja?

Tein ensimmäisen kimppuni anopilleni kolme vuotta sitten. Hän rakastaa makeisia ja hedelmiä, joten päätin tehdä niistä hänelle kimpun. Anoppini ihastui siihen kovasti. Seuraavan kimpun tein lahjaksi ystävälleni. Lisäsin kimppuun karkkien ja hedelmien lisäksi kukkia ja leikkovihreitä niin, että kimpusta tuli suuri ja näyttävä. Pian harrastuksesta tuli myös työni.

Katerina on koulutukseltaan maisemasuunnittelija, mutta nykyään hän keskittyy syötävien kukkakimppujen valmistamiseen. Hänen kimppujaan voi ihailla Instagram-tilillä @katrinkimppu. Kuva: @gulja_photo
Katerina käyttää kimpuissaan monipuolisesti herkkuja ja kukkia. Jutun kuvat kimpuista: Katerina Adamenko
"Venäjän hyökättyä Ukrainaan olemme antaneet humanitaarista apua Ukrainaan. Olen kiitollinen kimppujen tilaajille avun mahdollistamisesta."
Karambola on yksi Katerinan lempiaineksista.

Mitä haluat kimpuilla kertoa?

Haluan tuoda iloa ihmisten elämään. Tuntuu ihanalta, kun kimppujen saajat antavat positiivista palautetta. Uskon, että kauneus pelastaa maailman. Venäjän hyökättyä Ukrainaan olemme antaneet humanitaarista apua Ukrainaan. Olen kiitollinen kimppujen tilaajille avun mahdollistamisesta.

Mikä on lempimateriaalisi?

Karambola on suosikkihedelmäni. Makeisista käytän mielelläni macaroneja, suklaarusinoita ja Kinder buenoja. Vaikka syön itse harvoin suklaata, lisään sitä usein kimppuihini – suklaa on monen herkku, ja lisäksi se sisältää onnellisuushormonia. Kukista pidän ruusuista ja orkideoista, koska ne ovat näyttäviä ja elegantteja. Hentoinen morsiusharso tuo kimppuihin ilmavuutta ja herkkyyttä.

"Pienen kimpun tekemiseen kuluu noin kaksi tuntia, isoihin jopa kahdeksan."
Katerinalle on tärkeää, että sävyt sointuvat kimpussa toisiinsa kauniisti.

Millaista tekniikkaa käytät?

Käytän kimppujeni pohjana kelmulla peitettyä kukkasientä. Kiinnitän herkut hammastikuilla. Työ on hidasta, koska haluan asetella ainekset täydellisesti ja on tärkeää, että sävyt sointuvat kauniisti toisiinsa. Joskus karkit murenevat tai marjat muussaantuvat, ja silloin täytyy aloittaa alusta. Pienen kimpun tekemiseen kuluu noin kaksi tuntia, isoihin jopa kahdeksan.

Mikä on erikoisin kokeilusi?

Eräs tilaaja halusi, että kimpussa on mukana syötävä kirja. Mietin pitkään toteutusta. Tein kirjan kakkupohjasta, suklaasta ja kaakaosta. Onneksi työ onnistui, ja sain siitä paljon kiitosta.

1 kommentti