
Mitä viiniä graavikalalle, entä mätimousselle? Nappaa viiniasiantuntijan täsmävalinnat joulupöytään!
Graavikala ja muut rasvaiset kalat kaipaavat rinnalleen happoa. Mätimousse puolestaan hyötyy kuohuviinin kuplarakenteesta. Viiniasiantuntija Ilkka Sirén valitsi kaksi herkullista viiniä joulun kalapöytään.
Graavikalan paras kaveri
Itävallassa sijaitseva Wachaun klassikkotalo hallitsee grüner veltlinerin vehreän ja vivahteikkaan aromimaailman. Tuoksu on monikerroksinen: viheromenaa, limettiä ja tunnusomainen valkopippurin sävy. Maku on energinen, mineraalinen ja hapokas. Pirteä hapokkuus leikkaa graavilohen rasvaisuutta ja tasapainottaa savulohen savuisuutta. Hyvä esimerkki siitä, miten ruoka ja viini tukevat toisiaan luoden herkullisemman kokonaisuuden.


Mätimoussen seuraksi
Kataloniassa luonnonmukaisesti viljellyistä Monastrell-rypäleistä valmistettu roseekuohuviini tuotetaan perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Yhdeksän kuukauden sakkakypsytys tuo viiniin syvyyttä sekä hienovaraista paahteisuutta. Tuoksussa erottuu metsämansikkaa, greippiä ja hentoa briossia. Ruokahalua herättelevä luomukuohuvan kuplarakenne tasapainottaa nätisti mätimoussen runsautta ja pelaa hyvin sen hienovaraisen suolaisuuden kanssa.





