Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydelliseksi vatkattu

Mätimousse – kuohkean moussen salaisuus on smetanan vaahdottaminen

30 min

Mätimoussesta tulee todella kuohkeaa, kun vatkaat sekä kerman että smetanan napakaksi vaahdoksi ja valutat mädin kunnolla. Mätimousse on mainio alkupala joululeivän tai saaristolaisnäkkileivän kanssa.

5.12.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
Mätimousse
150 g
kirjolohenmätiä
1
pieni punasipuli
2 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (120 g)
smetanaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 tl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Mätimousse – ohje:

  1. Valuta mäti siivilässä jääkaapissa huolellisesti. Jos käytät pakastemätiä, sulata se ensin hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Painele ylimääräinen kosteus talouspaperiin.
  3. Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman joukkoon ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jämäkkää.
  4. Lisää vaahtoon sipuli, tillisilppu, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon lopuksi mäti. Jätä hieman tilliä ja mätiä talteen koristelua varten.
  5. Koristele mousse kirjolohenmädillä ja tuoreella tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt