


Täydelliseksi vatkattu
Mätimousse – kuohkean moussen salaisuus on smetanan vaahdottaminen
30 min
Mätimoussesta tulee todella kuohkeaa, kun vatkaat sekä kerman että smetanan napakaksi vaahdoksi ja valutat mädin kunnolla. Mätimousse on mainio alkupala joululeivän tai saaristolaisnäkkileivän kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Mätimousse
150 g
kirjolohenmätiä
1
pieni punasipuli
2 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (120 g)
smetanaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 tl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Mätimousse – ohje:
- Valuta mäti siivilässä jääkaapissa huolellisesti. Jos käytät pakastemätiä, sulata se ensin hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Painele ylimääräinen kosteus talouspaperiin.
- Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman joukkoon ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jämäkkää.
- Lisää vaahtoon sipuli, tillisilppu, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon lopuksi mäti. Jätä hieman tilliä ja mätiä talteen koristelua varten.
- Koristele mousse kirjolohenmädillä ja tuoreella tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat