"Näin Facebookista, miten hienoja kakkuja jotkut tekivät. Halusin itsekin kokeilla, onnistuisinko. Aluksi tein kakkuja sukulaisten syntymäpäiville ja äidin 50-vuotisjuhliin. Se oli yllättävän koukuttavaa. Kun sana levisi, aloin tehdä kakkuja tuntemattomillekin. Kesällä tein kakut kaksiin häihin, 50 ja 125 hengelle.
Käytän kakkujen tekoon lähes kaiken vapaa-aikani. Teen paljon korkeita kreemikuorrutteisia valumakakkuja. Yhden sellaisen tekemiseen menee 4–5 tuntia. Yhtenä päivänä paistan pohjan, seuraavana leikkaan, kostutan ja täytän ja kolmantena kuorrutan ja koristelen.
Olen ostanut työvälineitä ehkä tuhannella eurolla: yleiskoneen, viisi alumiinivuokaa, irtopohjavuokia ja kakkulaatikoita. Paljon silti puuttuukin.
Paras hetki on suklaavalumien teko, koska se on niin tarkkaa puuhaa. Valumista pitää tulla näyttävät, mutta suklaa ei saa valua liikaa. Siksi ganache eli kuorrute ei saa olla liian paksua tai löysää.
Haastavinta on sokerimassan käsitteleminen. Tein juuri kolmannen yksisarviskakkuni eräille 18-vuotissyntymäpäiville, ja siitä tuli omasta mielestäni jo lähes hyvä.
En ole luonteeltani luovuttaja. Aluksi täyte saattoi juoksettua tai kakkupohja lässähtää. Välillä hermot paloivat ja kakku lensi roskikseen. Hyppäsin kuitenkin aina saman tien autoon ja lähdin kauppaan hakemaan uusia tarvikkeita. Nykyään kakkupohja onnistuu joka kerta. Se ei ole enää sen kummempi juttu kuin kahvinkeitto.
Välillä hermot paloivat ja kakku lensi roskikseen. Hyppäsin kuitenkin aina saman tien autoon ja lähdin kauppaan hakemaan uusia tarvikkeita.
Pitää nähdä vaivaa, jos haluaa oppia. Miettiä, mikä meni pieleen ja mitä pitäisi tehdä seuraavalla kerralla toisin. Kaikki oppivat, kun vain jaksavat yrittää. Onnistumisen riemu on aina mahtava fiilis.
Kaivinkoneenkuljettajan työssä on samaa kuin kakkujen tekemisessä. Jäljen pitää olla hyvää, että se kelpaa. Työkaverit eivät ole kuittailleet harrastuksestani, päinvastoin: pomoni ja hänen vaimonsa tilasivat juuri lapsilleen synttärikakut.
Viikonloppuisin teen usein pienen täyte- tai juustokakun itselleni. Keitän aina kahvit, kun tulen töistä kotiin, ja on kiva ottaa kakkua kahvin kanssa pitkin viikkoa.”