Parhaat pullot pakettiin ‒ nappaa juoma-asiantuntijan 5 herkullista joululahjasuositusta!
Ruoka
Parhaat pullot pakettiin ‒ nappaa juoma-asiantuntijan 5 herkullista joululahjasuositusta!
Ilahduta viininystävää laadukkaalla juhlajuomalla. Valitse juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirénin suosituksista saajan makuun sopiva lahjapullo!

1. Kupliin ihastuneelle

André Clouet Chalky Champagne Brut 49,80 €/0,75 l.

Hyvän viinin salaisuus piilee usein viinitarhalla. Viiniköynnösten maantieteellinen sijainti on laadullisesti tärkeää, mutta se toimii myös eräänlaisena viinin sormenjälkenä. Champagnen maakunnan kuuluisaa kalkkipitoista maaperää jäljittelevä pakkaus tekee tästä samppanjasta erinomaisen lahjan kuplien ystävälle.

”Viiniä valitessa kannattaa valita laatu määrän sijaan – paitsi jos voit saada molemmat.”

2. Tummien makujen ystävälle

Torbreck Old Vines GSM 19,99 €/0,75 l.

Vanhat viiniköynnökset eivät tuota isoa satoa, mutta pienet marjan kokoiset rypäleet tuottavat intensiivistä viiniä täynnä makua. Australialainen viinialue Barossa tunnetaan vanhoista viinitarhoista, jotka tuottavat poikkeuksellisen laadukkaita viinejä. Jokainen punaviinistä nauttiva ilahtuu tästä täyteläisestä lahjasta.

3. Rohkeasti kokeilevalle

Copenhagen Sparkling Tea Grøn 25,66 €/0,75 l.

Matala-alkoholista lahjajuomaa etsiessä laadukkaan valikoiman rajallisuus tulee usein vastaan. Älä mene siitä mistä aita on matalin, vaan etsi käsiisi tanskalainen kupliva ”vihreä tee”. Raikkaan sitruksinen ja hennon yrttinen kuplajuoma (5 %) on erinomainen tuliainen rääppiäisiin, mutta tervetullut myös vannoutuneen viinifanin pukinkonttiin.

4. Roseen rakastajalle

Minuty M Rosé Magnum 39,98 €/1,5 l.

Viiniä valitessa kannattaa valita laatu määrän sijaan – paitsi jos voit saada molemmat. Tämä kuiva, metsämarjainen ja tyylikkään hillitty provencelainen roseeviini on täydellinen ruokaviini joulupöytään. Pullo on myös kokonsa puolesta vaikuttava näky kuusen alla.

"Kauniissa puupakkauksessa lepäävä portviinipullo on kenties joulun herkullisin lahja."

5. Laatutietoiselle maistelijalle

Fonseca Unfiltered Late Bottled Vintage Port 2016 34,90 €/0,75 l.

Filtteröimätön vuosikertaportviini on runsasrakenteinen ja kypsän marjaisa, mutta samaan aikaan elegantti sekä tanniinirakenteeltaan tasapainoinen. Tähän ihastuu jokainen laatua arvostava herkkusuu!

Kommentoi »