
Juhlat alkakoon! Skoolaa pirskahtelevalla roseeproseccolla tai hienostuneella luomucavalla – viiniasiantuntija vinkkaa kevään parhaat kuohuvat
Kuohuviini tuo raikkaan tuulahduksen tärkeisiin päiviin ja iloisiin hetkiin. Näiden viiden kuohuvan joukosta löydät takuulla makuusi ja budjettiisi sopivan juoman.
1. Tyylikäs ja hedelmäinen

Kauniiseen pulloon pakattu juoma on myös mainio tuliainen.
Italialainen kuohuviini tuo pöytään runsaan hedelmäisen ja helposti lähestyttävän makuprofiilin pirteään ulkoasuun sonnustautuneena. Vaaleista Glera- ja Garganega-rypälelajikkeista valmistetun viinin hienostunut ja suoraviivainen kuplarakenne sekä hapokkuutta taittava hento makeus sopivat erinomaisesti aasialaisen keittiön antimien kanssa. Toimii mainiosti myös skoolausjuomana.
2. Pirteä, pinkki & holiton

Takuulla toimiva alkoholiton!
Kiehtova alkoholiton roseekuohuviini on tuotettu sekoittamalla Rheingau-viinialueen rieslingiä sekä paikallista punaviiniä. Kuohuva sopii nautittavaksi sellaisenaan tai piknikin ruokajuomana. Savulohileivät, salaatit, tortillat ja pikkupizzat istuvat erinomaisesti tämän saksalaisen hurmurin seuraan. Raikkaan marjaisa, vadelmainen ja pirteän hapokas kuohujuoma on alkoholiton vaihtoehto, joka miellyttää roseekuohuviinin ystäviä kaikissa tilanteissa.
”Savulohileivät, salaatit, tortillat ja pikkupizzat sopivat erinomaisesti saksalaisen hurmurin seuraan.”
3. Hienostunut kupliva

Espanjalainen luomucava tarjoaa syvän ja monivivahteisen makukokemuksen. Kaksi vuotta hiivasakan kanssa kypsynyt kuohuviini on ihanteellinen valinta heille, jotka arvostavat runsasrakenteisia mutta raikkaita ja hennon paahteisia kuohuviinejä. Omenainen ja sitruksinen makumaailma sekä tyylikäs kuplamousse tekevät juomasta täydellisen niin seurusteluun kuin noutopöydän herkkujen seuraan. Tarjoile laadukas kuohuviini pienistä valkoviinilaseista.
4. Pieni pirskahteleva rosee

Italiasta Trevison lähettyviltä tuleva roseeprosecco on raikas, marjaisa ja helposti lähestyttävä valinta kevään rentoihin herkkuhetkiin. Pieneen pulloon pakattu vuosikertaprosecco on valmistettu Glera- ja Pinot Noir -rypäleistä. Juoma tarjoaa kevyen ja kauniisti kuplivan elämyksen. Kokeile esimerkiksi mansikka-fetasalaatin tai pastaruokien kanssa.
5. Hurmaavan kuiva cava

Espanjalainen rutikuiva kuohuviini on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä aivan kuten samppanja. Cavan elegantti ja rapsakka maku tekee siitä täydellisen aperitiiviin. Juoma on myös oiva kumppani mereneläville ja kevyille salaateille. Limettinen, hennon yrttinen ja mineraalinen cava on loistava valinta hänelle, joka etsii herkullista juhlakuohuvaa ilman suurta hintalappua.