Maku

Parsa-mansikkasalaatti

40 min
0
0

Parsa-mansikkasalaatti

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos
Parsa-mansikkasalaatti on ihanan kesäinen alkuruoka. Grillattu parsa sekä makeat mansikat ja kirsikkatomaatit sopivat täydellisesti yhteen. Tästä ei kesäruoka parane!

Ainekset (4 annosta)

  • 1nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 dltuoreita mansikoita
  • 1 dlkirsikkatomaatteja
  • 1,5 dlparmesanjuustolastuja
  • 2 rklöljyä paistamiseen
  • 3 rkloliiviöljyä maustamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tlkuivattua oreganoa

Kastike

  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Parsa-mansikkasalaatti valmistuu näin:

Aloita kuorimalla ja katkomalla parsat. Sivele parsat öljyllä ja grillaa niihin kaunis pinta. 

Lisää öljyä paistinpannulle ja paahda kirsikkatomaatteja pannulla kunnes ne ovat pehmenneet. 

Pese ja siivoa mansikat, siivuta ne. Lisää mansikat tarjoiluastiaan. 

Leikkaa parsat pienemmiksi suupaloiksi ja lisää ne erilliseen kulhoon. Lisää kirsikkatomaatit, loraus öljyä, sitruunamehua, kuivattu oregano,  suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää jäähtynyt parsa-tomaattisekoitus mansikoiden sekaan tarjoiltuastiaan ja siivuta mukaan parmesanjuustoa. 

Sekoita kastike. 

Sekoita kastike suoraan parsa-mansikkasalaattiin ja nauti. 

MITÄ PIDIT?
0