


Parsa-mansikkasalaatti – tämä kesäruoka on yhdistelmä raikasta, makeaa ja suolaista!
30 min
Parsa-mansikkasalaatti on ihanan kesäinen ruoka. Uunissa kypsennetty parsa sopii täydellisesti yhteen mansikoiden ja fetajuuston kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
250 g
mansikoita
100 g
fetajuustoa
3 dl
couscous-helmiä
1 rkl
kasvisfondia
Kastike
½ dl
sitruunan mehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dl
minttua (hienonnettuna)
Parsa-mansikkasalaatti valmistuu näin:
- Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisfondilla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia.
- Valuta couscous ja anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike couscousin joukkoon.
- Kuori parsat ohuelti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2–3 senttiä puumaista osaa.
- Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille ja sivele öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa parsat kolmeen osaan. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. Murustele fetajuusto. Kokoa parsa-mansikkasalaatti vadille tai kulhoon.
Vinkki!
Parsa-mansikkasalaatti valmistuu nopeammin, kun käytät couscous-helmien sijaan tavallista couscousia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat