Kotivinkki

Parsa-mansikkasalaatti – tämä kesäruoka on yhdistelmä raikasta, makeaa ja suolaista!

30 min
KA
MU
3.5
0

Parsa-mansikkasalaatti on ihanan kesäinen ruoka. Uunissa kypsennetty parsa sopii täydellisesti yhteen mansikoiden ja fetajuuston kanssa.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 250 gmansikoita
  • 100 gfetajuustoa
  • 3 dlcouscous-helmiä
  • 1 rklkasvisfondia

Kastike

  • ½ dl sitruunan mehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 dlminttua (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Parsa-mansikkasalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisfondilla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia.
  2. Valuta couscous ja anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike couscousin joukkoon.
  3. Kuori parsat ohuelti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2–3 senttiä puumaista osaa.
  4. Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille ja sivele öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. Murustele fetajuusto. Kokoa parsa-mansikkasalaatti vadille tai kulhoon.

Vinkki!

Parsa-mansikkasalaatti valmistuu nopeammin, kun käytät couscous-helmien sijaan tavallista couscousia.

MITÄ PIDIT?
3.5