3,5(2)
Parsa-mansikkasalaatti – tämä kesäruoka on yhdistelmä raikasta, makeaa ja suolaista!
Kasvis
Munaton
30 min
Parsa-mansikkasalaatti on ihanan kesäinen ruoka. Uunissa kypsennetty parsa sopii täydellisesti yhteen mansikoiden ja fetajuuston kanssa.
12.6.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gvihreää parsaa
1 rkloliiviöljyä
250 gmansikoita
100 gfetajuustoa
3 dlcouscous-helmiä
1 rklkasvisfondia
Kastike
½ dl sitruunan mehua
2 rkloliiviöljyä
1 tlsokeria
½ tl suolaa
⅓ tlmustapippuria
1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dlminttua (hienonnettuna)

Parsa-mansikkasalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan kasvisfondilla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia.
  2. Valuta couscous ja anna jäähtyä. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike couscousin joukkoon.
  3. Kuori parsat ohuelti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2–3 senttiä puumaista osaa.
  4. Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille ja sivele öljyllä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. Murustele fetajuusto. Kokoa parsa-mansikkasalaatti vadille tai kulhoon.

Vinkki!

Parsa-mansikkasalaatti valmistuu nopeammin, kun käytät couscous-helmien sijaan tavallista couscousia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo