Juhlapöydän lintupaistit
Ruoka
Juhlapöydän lintupaistit
Perinteisen kinkun sijaan joulupöytään lennähtävät yhä useammin myös siivekkäät lihapalat.
29.11.2006
 |
Maku

Maistuvaa ja mehevää juhlaruokaa valmistetaan useimmiten kalkkunasta, mutta vaihtoehtojakin on. Pienen perheen joululinnuksi sopii mainiosti kokonainen broileri ja riistahenkiseen joulupöytään vastaa komea metsopaisti. Sopivilla täytteillä ja mausteraapaisuilla varmistat hiljaa muhivan makuloiston.

Paistajan vinkit

  • Lintu voidaan sitoa tiiviiksi paketiksi, jotta se pysyy uunissa oikean muotoisena ja kypsyy tasaisen meheväksi. Sidontatyylit voivat vaihdella, mutta tärkeintä on saada repsottavat siivet ja koivet niputettua yhteen linnun kanssa, jolloin nämä ”raajat” eivät kuivu tai pala.
  • Sitomiseen voidaan käyttää kutistettua puuvillalankaa tai silikonista valmistettuja kiristysnaruja. Paketointiin sopii myös vedessä liotetut puiset cocktail- tai grillitikut.
  • Kokonaisten, pakastettujen lintujen vatsaonteloon pakataan usein mukaan sisäelimet erilliseen pussiin. Maksa, sydän, kaularanka ja mahdollinen kivipiira voidaan kypsentää linnun vierellä yhtä aikaa, jolloin ne antavat makua kastikkeen valmistukseen sopivaan paistoliemeen.
Kommentoi »