Linnut lentävät joulukuuseen! Näin askartelet hauskat koristeet kävyistä ja piippurasseista
Joulukuusenkoristeet
Linnut lentävät joulukuuseen! Näin askartelet hauskat koristeet kävyistä ja piippurasseista
Koristele kuusi tällä kertaa hurmaavilla joutsenilla ja hassuilla flamingoilla. Lintukoristeet valmistuvat piippurasseista ja maalatuista männynkävyistä. Lisäksi tarvitset pienet paperipalat siiviksi.
17.10.2023
 | Päivitetty 24.11.2023
 |
Ihana

Joutsen- ja flamingokoristeet – tarvikkeet:

  • kiintonaisia männynkäpyjä
  • valkoinen ja pinkki askartelumaali
  • valkoisia ja pinkkejä piippurasseja
  • suuri ja pieni sivellin
  • valkoista, mustaa ja kultaista paperia
  • musta tussi
  • paperi- ja kuumaliimaa
  • ripustusnarua.
Joutsen- ja flamingokoristeiden materiaaleja.

Joutsen- ja flamingokoristeet – ohje:

1. Kerää metsästä männynkäpyjä. Parhaita ovat aivan tuoreet kävyt, sillä niiden suomut pysyvät kiinni kuivuessaankin. Niitä löytää maasta kovien tuulten jälkeen.

Tuoreina pudonneet kävyt eivät aukea sisällä kuivuessaan. Ne on helppo maalata lintujen vartaloiksi.

2. Maalaa kävyt valkoisella (joutsenet) ja vaaleanpunaisella (flamingot) askartelumaalilla. Vaalenna kirkasta pinkkiä valkoisella.

Taivuta piippurassista linnun kaula. Joutsenen kaula kaartuu kävyn alle. Flamingon kaula tekee jyrkemmän kaarroksen ja kiinnittyy kävyn päähän.

3. Taivuta lintujen päät ja kaulat piippurassista. Aloita taittamalla piippurassin pää 2–3 kertaa 0,5–1 cm taitokselle ja kaarra sen jälkeen piippurassi loivemmin niskaksi ja alas kaulaksi. Huomaa, että joutsenen kaula kiinnittyy käpyyn takareunastaan, kun taas flamingon kaula tekee yhden mutkan enemmän ja kiinnittyy etureunastaan. Flamingoon tarvitaan siis hieman pidempi piippurassi. Leikkaa toinen pää vasta, kun olet taivuttanut kaulan oikeaan asentoon.

4. Kiinnitä kaula käpyyn nopeasti kuivuvalla askarteluliimalla tai kuumaliimalla. Kuumaliima ei sovellu kaikkein nuorimpien askartelijoiden käyttöön, sillä se polttaa helposti sormia.

Revi paperista pienet siivet ja elävöitä niitä maalaamalla höyheniä. Käytä flamingossa valkoista ja erisävyisiä vaaleanpunaisia.

5. Revi askartelupaperista pienet siivet. Tee molemmille puolille yksi tai kaksi paperikerrosta ja kiinnitä ne liimalla.

Joutsenen pään ja kaulan muoto on helppo pyörittää piippurassista.

6. Leikkaa linnuille silmänpohjat valkoisesta paperista: joutsenelle soikeat ja flamingolle pyöreät. Piirrä tussilla niihin silmät ja halutessasi silmäripset. Liimaa ne paikoilleen.

7. Leikkaa linnun nokka. Ota tukevaa paperia ja leikkaa kapea, noin 3 cm pituinen suikale. Taita se kahtia ja liimaa päistään piippurassiin.

8. Leikkaa ripustuslankaa (noin 20 cm) ja solmi lenkiksi. Liimaa lenkki pohjastaan linnun selkään ja anna kuivua.

9. Viimeistele lintu valkoisella tai vaaleanpunaisella maalilla. Maalaa pieniä pisaramaisia höyheniä siipiin ja elävöitä myös flamingon höyhenpeitettä (= käpyä) sieltä täältä. Anna kuivua.

Akryylimaalit ja piippurassit Suomalainen Kirjakauppa. Pääkuvan Vanaja 5201-2 -tapetti K-Rauta.

Kommentoi »