Joulun kukka-asetelmat hehkuvat nyt suloisempina kuin koskaan! 7 hurmaavaa ideaa omiin asetelmiin
Tee itse
Joulun kukka-asetelmat hehkuvat nyt suloisempina kuin koskaan! 7 hurmaavaa ideaa omiin asetelmiin
Joulun kukka-asetelmat saavat uuden mutta sopivasti nostalgisen ilmeen, kun istutat ne vehreiden huonekasvien ja sammalen rinnalle. Vai kaipaatko jouluun hillittyä vihreää ja hienostuneita pastellisävyjä? Herkät ja modernit joulukukka-asetelmat syntyvät yksinkertaisista aineksista.
Julkaistu 14.11.2019
Viherpiha

1. Tähti on syttynyt

Puuterimaisen herkkäsävyinen joulutähti ’Christmas Beauty Cinnamon’ viehättää paitsi värillään myös runsaudellaan. Monilatvaisista joulutähdistä saa helposti näyttävän istutuksen. Lankaköynnös keventää alaosaa. Valitse joulutähdelle vedoton paikka.

2. Kaunein lautasmalli

Muratti kaipaa säännöllistä kastelua. Sammalelle ja muille kasveille riittää sumuttelu.

Sammalella päällystetty kranssi kehystää näyttävästi sen keskelle aseteltuja ruukkukukkia. Kasvien korkeuserot tuovat istutukseen mukavasti rytmiä. Hyasinttien sininen väri vaihtuu hienostuneesti mehiruusukkeiden harmaanvihreän kautta muratin ja sammalen vihreään istutuksen pohjalla. Yksittäiset siniset hyasintin kukat sammalkranssin päällä säilyvät kauniina päivän tai pari. Kastele hyasinttia vain vähän kerrallaan, jotta kasvi pysyy jämäkkänä.

3. Suloinen lahjalipas

Lehdetön, runsaskukkainen jouluruusu ’Verloom Beauty’ hehkuu valoa puhtaan valkoisine kukkineen. Lumoava kasvi selviää talven yli sisällä ikkunalla, kunhan kastelet sitä säännöllisesti. Tähden muotoinen mehiruusuke tuo talven tuntua, sammal ja muratit pehmeyttä istutuksen pohjalle. Täysin symmetrinen sommittelu tekee istutuksesta rauhallisen ja seesteisen.

4. Uutta ja perinteistä

Leikkohyasintti on uhkean upea kimppukukka!

Yksinkertaisen tyylikäs ja persoonallinen kimppu syntyy leikkohyasintista ja hopeabruniasta. Jos pidät vielä minimalistisemmasta tyylistä, poista hyasinteista kaikki lehdet ennen kimpun sitomista.

5. Kuin veistos

Kaunis astia, muutama oksa ja kukkasiili: siinä maalauksellisen asetelman ainekset. Herkän jouluruusun rinnalle sopivat raskaat eukalyptuksen marjat. Leikkaa kukkien varret tasaisiksi, jotta ne kiinnittyvät kukkasiiliin helposti. Poista ylimääräisiä lehtiä, niin kukat pääsevät oikeuksiinsa.

6. Vähän vihreää

Hyödynnä pyöreää kynttilänpidikettä sitomalla siihen osittainen kranssi. Käytä yhtä tai useampaa havua, kuten katajaa, metsä- ja marjakuusta ja pihtaa. Skimmian kukinnot tai eukalyptuksen marjat tuovat kranssiin keveyttä ja vaihtelua. Ole tarkkana, kuinka korkealle sidot kranssia, jotta paloturvallisuus säilyy.

7. Kuin kuusiaita minikoossa

Minisypressit, koriste-aronian oksat ja kuisman marjat on asetettu kerroksittain sammalpohjaan. Hempeä neilikka odottaa maljakkoon nostamista. Koristele hienostunut istutus halutessasi valoilla, pienillä eläinhahmoilla tai joulukoristeilla.

Muistathan jokamiehenoikeudet!

Metsästä saa kerätä ilman maanomistajan lupaa käpyjä, havuja ja puiden oksia vain, jos ne ovat pudonneet maahan. Sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa lainkaan. Mustikan- ja puolukanvarpuja saa kerätä pieniä määriä ilman maanomistajan lupaa.

Lähde: Ympäristöministeriö.

Kommentoi »