Kinkun sulatus – 4 tärkeää vinkkiä, joiden avulla onnistut
Ruoka
Kinkun sulatus – 4 tärkeää vinkkiä, joiden avulla onnistut
Kinkun sulatus vaatii aikaa. Jos siis ostat jouluksi pakastekinkun, varaudu paistamisen lisäksi myös kinkun sulattamiseen. Tuoreena myytävä kinkku on paistovalmis lähes heti.
1.12.2011
 | Päivitetty 1.12.2023
 |
Kotivinkki

Kinkun sulatus – 4 tärkeää asiaa

  1. Jos ostat pakastekinkun, hanki se ajoissa: Parikiloinen kinkku sulaa 1–2 vuorokaudessa. Keskikokoisen (4–8 kg) kinkun sulamiseen menee 3–4 vuorokautta. Suuren 10–12-kiloisen kinkun sulatus voi kestää jopa 4–5 päivää.
  2. Pidä kinkku kylmässä siihen asti, kunnes aiot paistaa sen. Sulata kinkku aina hitaasti, mielellään jääkaapissa tai suojasäällä hyvin suojattuna ulkona. Näin kinkun lihasnesteet pysyvät parhaiten lihan sisällä. Sen, onko kinkku sulanut, voi varmistaa lämpömittarilla. Mittarin tulee näyttää jääkaappilämpötilaa eli +1–5 astetta.
  3. Nosta kinkku huoneenlämpöön 4–6 tuntia ennen kuin aloitat paistamisen, jotta se ehtii lämmetä. Kun kinkun paistamisen aloittaa sisälämpötilan olleessa vähintään +10 astetta, kinkusta irtoaa vähemmän lihasnestettä, lopputulos on mehevämpi ja paistotulos tasaisempi.
  4. Pidä sulatusvaiheessa kinkku muovipakkauksessa. Laita kinkun alle riittävän syvä astia, johon sulamisvesi voi valua.

Vinkki!

Sulana tai tuoreena myytävä joulukinkku on paistovalmis lähes heti. Nosta kinkku kuitenkin hyvissä ajoin huoneenlämpöön; iso kinkku jopa 6 tuntia ennen paistamista, pienempi 2–3 tuntia ennen. Kinkun sisälämpötilan on hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamista. Kurkkaa jutustamme kuvalliset ohjeet kinkun paistoon!

Kommentoi »