Jinna ja Jonna hoitavat makeanhimoa unelmaherkuilla ja suklaaterapialla – uusi leivontablogi Dr. Sugar aloittaa sivustollamme!
Ihmiset
Jinna ja Jonna hoitavat makeanhimoa unelmaherkuilla ja suklaaterapialla – uusi leivontablogi Dr. Sugar aloittaa sivustollamme!
Uutta leivontablogiamme Dr. Sugaria kirjoittaa kaksi leipuri-kondiittoria, Jinna ja Jonna. Molempien naisten innostus leipomiseen lähti jo lapsuudesta ja köksäntunneilta, jossa leivottiin halloweenjuhliin kurpitsapiirakkaa ilman kurpitsaa, omenasta!

Tervetuloa bloggaamaan Meillä kotona -sivustolle, Jinna ja Jonna! Miten päädyitte Dr. Sugar-bloggaajiksi?

Olimme ystäviä ja luokkakavereita jo yläkoulussa. Lähdimme myös yhdessä opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi. Opiskeluaikana jaoimme omia kakku- ja muita leivonnaiskuvia Facebookissa, ja monet pyysivät niistä reseptiä. Sitten maaliskuussa 2011 aloitimme Dr. Sugar -blogin. Nykyään olemme naimisissa.

Mistä bloginne tunnetaan?

Teemme herkkuja aina pilke silmäkulmassa, ja varsinkin amerikkalaiset ihanuudet ovat mieleemme. Nykyään blogistamme löytyy paljon helppoja reseptejä myös vegaanisiin ja gluteenittomiin sekä muihin erityisruokavalioherkkuihin.

Vegaaninen täytekakku
Piparminttumarengit
Gluteeniton suklaa-punaherukkakakku

Mikä on oma lempileivonnaisenne?

Meidän molempien lempileivonnainen on runsaalla ja kuohkealla täytteellä varustettu porkkanakakku. Tästä kakusta on tullut myös vakiotarjottava juhlissamme, ja ystävämmekin osaavat sitä odottaa.

Tämä on täydellinen porkkanatäytekakku.

Mitkä ovat lempiraaka-aineenne?

Jinna: Rakastan kaikkea pähkinäistä ja laitan mielelläni pistaaseja tai macadamiapähkinöitä yhteen sun toiseenkin leivonnaiseen.

Jonna: Tykkään erityisesti mausteista. Suosittelen kokeilemaan kardemummaa mustikkakakkuun ja vadelmamuffineihin.

Vadelma-kardemummamuffinit

Mikä inspiroi teitä eniten?

Upeat vuodenaikamme! Talvella on ihana tehdä tuhdin suklaisia ja pähkinäisiä herkkuja. Syksyllä taas marjat innostavat kehittelemään uusia reseptejä.

Sitruuna-mustikkajuustokakku

Jinna, sinä olet tekemässä kirjaa. Minkälaisesta kirjasta on kyse?

Jinna: Olen ollut kasvavasti kiinnostunut erikoisruokavalioista jo pidemmän aikaa, ja sellaisia ohjeita meiltä aina blogissakin kysytään. Vuosi sitten sain idean leivontakirjaan, jonka reseptit ovat gluteenittomia, vegaanisia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Otin yhteyttä Instagramissa @vie-kielen -tiliä pitävään Johanna Oikariseen ja ehdotin, että tekisimme kirjan yhdessä. Olimme seuranneet toisiamme pitkään, mutta emme olleet tavanneet kasvotusten ennen tätä. Meistä tuli ystävät, ja kirja ilmestyy ensi keväänä, maalis-huhtikuussa.

Tervetuloa lukemaan Dr. Sugar -blogia!

Lue lisää:

3 kommenttia