Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kolumni

Grillaaminen ei ole vain ruoanlaittoa – se on kuin yhteinen tanssi, jonka askeleet puolisoni kanssa osaamme

Grillaaminen on kokonaisvaltainen elämäntapa, jonka avulla ruokit myös perheesi. Jos saat kutsun, siihen kannattaa vastata myöntävästi, kirjoittaa päätoimittaja Jenny Brandt.

4.6.2024

Kun kesäkausi käynnistyy, piippaa puhelimeni vähintään kerran viikossa viestin, jossa puolisoni kysyy: grillataanko tänään? Se on kuin kutsu tanssiin, jonka askeleet molemmat osaavat. Toinen kurvaa kotiin kaupan kautta ja hakee grillattavat, toinen kehittää lisukkeet. Kesälomalla tätä ei edes kysytä, koska asia on itsestään selvä. Tai jos kysytään, lause kuuluu, MITÄ tänään grillataan?

Grillaaminen on siitä hauskaa kokkailua, että se tehdään yleensä aina yhdessä. Oikeasti grillaaminen ei edes ole ruoanlaittoa, vaan kokonaisvaltainen elämäntapa. Keino palautua kiireistä, tapa seurustella. Mahdollisuus huolehtia lapsista ja koirista samalla, kun viettää itselle laadukasta aikaa.

Ei grillaaminen mitään laiskottelijan hommaa kuitenkaan ole.

Ei ole mitään niin vastuullista tehtävää kuin grillin valvominen. Siihen tarvitsee kylmän juoman, ehkä toisenkin.

Intohimoisia grillaajia ns. lisukepuolella seuranneena tiedän, ettei ole mitään niin vastuullista tehtävää kuin grillin valvominen. Siihen tarvitsee kylmän juoman, ehkä toisenkin. Ja itse grillaaminen se vasta on tarkkaa puuhaa, jota lisukepuolen henkilöstö parhaansa mukaan tukee. Kastike. Pihdit. Lasta. 5 min. Lähes sanaton viestintä sisä- ja ulkoyksiköiden välillä varmistaa, että täydellinen pihvi kohtaa unelmien salaatin pöydässä juuri oikeaan aikaan. Näitä askelia on treenattu.

Kesä grillin äärellä on aika mutkaton konsepti. Grillata voi nopeasti (kaasulla) tai pidemmän kaavan mukaan (hiilillä). Grillaaminen sopii mainiosti monenlaisiin ruokavalioihin. Ei ole väliä onko suosikkisi kala, kana vai halloumi, kaiken voi grillata. Nirso-Petterien äitinä iloitsen myös siitä, ettei kaikkien tarvitse syödä samaa ruokaa. Kun grillaamme aikuisille misomunakoisoja, voimme tehdä samalla lapsille burgerit, sillä isoon grilliin mahtuu monenlaista. Kahden grillin taktiikalla vieläkin enemmän.

Ja kukapa voisi kiistää, että ulkona kokkaaminen ja syöminen on kesällä ihan parasta. Niin että, grillataanko?

Jenny Brandt on Viherpihan ja Maku-lehden päätoimittaja.

16 × paras grilliruoka – ihastu sinappimarinoituun grilliloheen tai täydellisen meheviin ribseihin. Ota grilliherkut talteen tästä jutusta!

Grilliherkut

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt