Viherpiha

Honteloita taimia? Tai notkuvia reppanoita? Ehei, nyt onnistut taimikasvatuksessa – lue hortonomi Adrian Evansin 7 täsmävinkkiä

Honteloita taimia? Tai notkuvia reppanoita? Ehei, nyt onnistut taimikasvatuksessa – lue hortonomi Adrian Evansin 7 täsmävinkkiä
Esikasvatus onnistuu, kun muistat muutaman simppelin asian. Hortonomi Adrian Evans jakaa täsmävinkit, joiden avulla kasvatat terhakat taimet.
Julkaistu: 4.5.2021

Adrian Evans on englantilaissyntyinen hortonomi, jonka mielestä kaikki puutarhanhoidossa alkaa mullasta. Poimi Evansin vinkit esikasvatukseen!

Esikasvatuksen ydin on tässä – 7 vinkkiä:

1. Käytä puhtaita ja steriloituja (uudelleen käytettäviä) potteja ja kylvöastioita. Likaisissa astioissa voi piillä tauteja ja tuholaisia. Itse ruiskutan taimiastioihin etikkaa, annan seistä puolisen tuntia ja huuhtelen lopuksi vedellä. Myös vetyperoksidi toimii.

2. Kylvä vain tuoreita siemeniä. Parasta ennen -päiväys on merkitty siemenpusseihin.

3. Hanki uutta kylvömultaa – unohda viimevuotinen!

Ardian Evans käyttää taimikasvatuksessa samoja kennolevyjä useita vuosia peräkkäin.

4. Kastele kylvöpotit alhaalta laittamalla ne vettä pidättävään astiaan. Esimerkiksi uunivuoka on hyvä, siihen mahtuu monta taimiastiaa.

5. Aseta läpinäkyvä suoja, kuten kelmu, kylvösten päälle itämiseen asti.

6. Sijoita itäneet taimet valoisaan huoneeseen tai taimilampun alle.

7. Kastele taimia vain tarvittaessa alhaalta, älä ikinä kastelukannulla.

Adrian Evans ei ole muutamaan vuoteen tarvinnut keittiöpuutarhassaan lainkaan lapiota. Rikkaruohoistakin hän on (melkein) päässyt eroon. Mistä ihmeestä on kyse? Lue juttu Adrianin kasvimaasta, jota hän hoitaa no dig -menetelmällä.

Kommentoi »