Maku

Hilloamis- ja hyytelöimisaineet

Hilloamis- ja hyytelöimisaineet

Hilloamis- ja hyytelöintiaineilla saat hilloista, marmeladeista ja hyytelöistä kiinteitä ilman turhaa sokeria tai pitkää keittämistä.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Punainen Melatin

  • Hilloamisaine, sisältää säilöntäaineen. Tarkoitettu hillojen ja marmeladien valmistukseen, sokeria voit käyttää 50-80 % vähemmän.

Sininen Melatin

  • Hyytelöimisaine hyytelöiden valmistamiseen. Varmistaa hyytelöitymisen, jos marjoissa tai mehussa ei ole luonnon omaa pektiiniä tarpeeksi.

Valkoinen Melatin

  • Pakastettavien marjojen hilloamisaine, ei säilöntäaineita. Tarkoitettu hillon valmistukseen keittämättä. Ripotetaan marjojen sekaan ja pakastetaan, tuloksena kiinteä tuorehillo.

Hilloamissokeri

  • erikoissokeri hillojen valmistukseen. Sisältää pektiiniä, joka hyytelöi hillot. 10 minuutin keittoaika riittää. Sisältää säilöntäaineen.

Hillosokeri

  • Hillosokeriin on lisätty säilöntäaineeksi kaliumsorbaattia. Lisäksi hillosokerissa on tavallisen sokerin lisäksi hyytelöimisaineita, kuten pektiiniä ja happamuudensäätöaineena sitruunahappoa.

Hillo- ja marmeladisokeri

  • Sisältää sokeria, pektiiniä ja säilöntäaineen. Parin minuutin keittoaika riittää. Lopputulos on kiinteä, mutta vähemmän makea kuin tavallisella tai hillosokerilla valmistetuissa hilloissa.
Julkaistu: 9.8.2010
Katso myös nämä