
Hilloamis- ja hyytelöimisaineilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat esimerkiksi hillon tai hillokkeen makeuteen, koostumukseen ja säilyvyyteen. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse tarpeisiisi sopiva hilloamis- tai hyytelöimisaine.
Erilaiset hilloamis- ja hyytelöimisaineet:
Punainen Melatin
Hilloamisaine, sisältää säilöntäaineen. Tarkoitettu hillojen ja marmeladien valmistukseen, sokeria voit käyttää 50–80 % vähemmän.
Sininen Melatin
Hyytelöimisaine hyytelöiden valmistamiseen. Varmistaa hyytelöitymisen, jos marjoissa tai mehussa ei ole luonnon omaa pektiiniä tarpeeksi.
Valkoinen Melatin
Pakastettavien marjojen hilloamisaine, ei säilöntäaineita. Tarkoitettu hillon valmistukseen keittämättä. Ripotetaan marjojen sekaan ja pakastetaan, tuloksena kiinteä tuorehillo.
Hilloamissokeri
Erikoissokeri hillojen valmistukseen. Sisältää pektiiniä, joka hyytelöi hillot. 10 minuutin keittoaika riittää. Sisältää säilöntäaineen.
Hillosokeri
Hillosokeriin on lisätty säilöntäaineeksi kaliumsorbaattia. Lisäksi hillosokerissa on tavallisen sokerin lisäksi hyytelöimisaineita, kuten pektiiniä ja happamuudensäätöaineena sitruunahappoa.
Hillo- ja marmeladisokeri
Sisältää sokeria, pektiiniä ja säilöntäaineen. Parin minuutin keittoaika riittää. Lopputulos on kiinteä, mutta vähemmän makea kuin tavallisella tai hillosokerilla valmistetuissa hilloissa.