Tunnetko hilloamis- ja hyytelöimisaineiden erot? Valitse tarpeisiisi sopiva näillä vinkeillä!
Ruoka
Tunnetko hilloamis- ja hyytelöimisaineiden erot? Valitse tarpeisiisi sopiva näillä vinkeillä!
Hilloamis- ja hyytelöintiaineilla saat hilloista, marmeladeista ja hyytelöistä kiinteitä ilman turhaa sokeria tai pitkää keittämistä.

Hilloamis- ja hyytelöimisaineilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat esimerkiksi hillon tai hillokkeen makeuteen, koostumukseen ja säilyvyyteen. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse tarpeisiisi sopiva hilloamis- tai hyytelöimisaine.

Erilaiset hilloamis- ja hyytelöimisaineet:

Punainen Melatin

Hilloamisaine, sisältää säilöntäaineen. Tarkoitettu hillojen ja marmeladien valmistukseen, sokeria voit käyttää 50–80 % vähemmän.

Sininen Melatin

Hyytelöimisaine hyytelöiden valmistamiseen. Varmistaa hyytelöitymisen, jos marjoissa tai mehussa ei ole luonnon omaa pektiiniä tarpeeksi.

Valkoinen Melatin

Pakastettavien marjojen hilloamisaine, ei säilöntäaineita. Tarkoitettu hillon valmistukseen keittämättä. Ripotetaan marjojen sekaan ja pakastetaan, tuloksena kiinteä tuorehillo.

Hilloamissokeri

Erikoissokeri hillojen valmistukseen. Sisältää pektiiniä, joka hyytelöi hillot. 10 minuutin keittoaika riittää. Sisältää säilöntäaineen.

Hillosokeri

Hillosokeriin on lisätty säilöntäaineeksi kaliumsorbaattia. Lisäksi hillosokerissa on tavallisen sokerin lisäksi hyytelöimisaineita, kuten pektiiniä ja happamuudensäätöaineena sitruunahappoa.

Hillo- ja marmeladisokeri

Sisältää sokeria, pektiiniä ja säilöntäaineen. Parin minuutin keittoaika riittää. Lopputulos on kiinteä, mutta vähemmän makea kuin tavallisella tai hillosokerilla valmistetuissa hilloissa.

1 kommentti