Unelmien Talo&Koti

Hengähdä hetkeksi! 10 ideaa kodin rentoihin lepopaikkoihin

Hengähdä hetkeksi! 10 ideaa kodin rentoihin lepopaikkoihin
Kesken kiireiden on hyvä pysähtyä toviksi huilaamaan. Oman rauhaisan lepopaikkansa tarvitsevat sekä aikuiset että lapset.
Julkaistu 3.11.2016
Pyörillä varustettu kuormalava toimi ensin nuorenparin sohvapöytänä. Lampaantaljan ja muutaman tyynyn avulla se muuttui lokoisaksi istuimeksi, jonka välikössä voi säilyttää lehtiä ja kirjoja.
Kodin työhuoneeseen on tehty tyynyistä mukava pesäpaikka, jossa voi viettää hetken siestaa ja heittää ajatukset vapaalle. Perheen pikkuinen tykkää kuunnella siinä satuja. Kakluunin edustalle on ladottu suojaksi marokkolaisia laattoja.
1940-luvulla rakennetussa vapaa-ajankodissa on erillinen pihasauna ja siinä tunnelmallinen saunakamari, jota lämmitetään kamiinalla ja pienellä puuhellalla. Patjaraitatyynyille ja pöyheille untuvatäkeille voi vetäytyä välillä omaan rauhaan.
Pehmeään pesään voi vaikka sukeltaa. Lastenhuoneen tiipiin tukirakenteina käytettiin Hong Kong -tavaratalon bambukeppejä, jotka sidottiin toisiinsa rautalangalla. Telttakankaana on vanha lakana.
Viisivuotiaan pikkumiehen huoneessa on isän nikkaroima sänky. Kattoikkunan alle jäi tilaa hauskalle löhöilypaikalle, jossa voi lueskella satuja tai ottaa torkut. Siihen voi myös majoittaa yökylään tulleen kaverin.
1800-luvulla rakennetun vapaa-ajankodin keittiössä tehtiin perusteellinen remontti. Klassinen kaapisto sijoitettiin yhdelle seinustalle. Samalla ikkunan kohdalle syntyi luonteva levähdyspaikka, jossa voi odotella ruuan valmistumista tai ihailla pihanäkymää.
Lapsiperheen olohuoneessa on perinteisen sohvan lisäksi jännempikin versio, johon voi heittäytyä huilimaan. Siro sohva on ollut alun perin upseerin levitettävä kenttävuode. Uudessa kodissaan se sai tyylikkään verhoilun.
Omakotitalon yläkerran yksi huone on pyhitetty ompelulle ja askartelulle. Siellä on syntynyt myös sohvan päälle tilkkupeitto, jonka päälle voi pötkähtää inspiroitumaan ompelusten lomassa. Työpöytä on tehty luovasti vanhasta ovesta ja irtojaloista.
Siirtolapuutarhamökin parvi on asukkaan lastenlasten lempipaikka. He tekevät sinne eväsretkiä, kun pihalle ei ole kehnon sään vuoksi asiaa. Sänky täyttää tilan koko parven leveydeltä. Näyttävä päiväpeitto on tuliainen Istanbulista.
Vanhemmat ja lapset nukkuvat vierekkäin kodin kellarikerroksen makuuhuoneessa. Peti on niin houkutteleva, että joskus lapset tulevat tänne pelaamaan, leikkimään tai huilaamaan myös päiväsaikaan. Isoäidinneliöistä virkatut sänkypeitot inspiroivat mielikuvitusta.

Lue lisää:

Kommentoi »