Hellevaroitus! Vaalea ja viileä skandityylikin lämpenee
Sisustus
Hellevaroitus! Vaalea ja viileä skandityylikin lämpenee
Toffeiset sävyt, pehmoiset materiaalit, kaarevat muodot ja rento asenne uudistavat sisustuksen skandinaavisen tyylin ihmisläheisemmäksi. Ilmassa on lämpöaallon lisäksi 1980-luvun alun paluuta.
28.7.2017
 |
Meillä kotona

Mikkelin asuntomessuilla kohde 11, Kontion Toive, erottuu kaikista muista taloista. Huoneet ovat messumittakaavassa suorastaan pieniä. Sisustus on modernin skandinaavinen mutta kuitenkin aivan erilainen kuin muissa taloissa. Täällä näyttävyys ja viileä kovuus ovat vaihtuneet kotoisuuteen ja pehmeään lämpöön.

Olohuone on kodikas, herkkä ja rento. Herkullisen pehmeä väriskaala yltää jäätelöstä paahtovanukkaaseen ja aina hunajaan saakka. Valtava paimentolaismatto muuttaa lattian ystävällisen eläimen pörröiseksi turkiksi, ja kulmikas marmoripöytä vain korostaa sitä. Pulleat lasiesineet tuovat mieleen 1980-luvun alun. Itse asiassa koko sisustus huokuu sitä.

Tämä keittiö antaa piutpaut vanhoille säännöille: kiiltävää yhdistellään mattaan, puhtaanvalkoista luonnonvalkoiseen, maalaisromantiikkaa minimalismiin. Lopputulos on sävykäs, elävä ja inhimillinen.

Kirjastohuoneen nojatuoli on toffeen värinen, ei harmaa tai musta. Väri sointuu kauniisti parketin lämpimään sävyyn.

Pohjolassakaan ei tarvitse olla enää täydellinen. Parketissa saa olla oksia.

Lue lisää:

Kommentoi »