Maku

Täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee täytteiden järjestyksessä! Näillä vinkeillä rakennat burgerin kuin ammattilainen

Täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee täytteiden järjestyksessä! Näillä vinkeillä rakennat burgerin kuin ammattilainen
Hampurilaisen kokoaminen ja täytteiden järjestys merkitsevät burgerissa lähes yhtä paljon kuin raaka-aineet. Tämän tietopaketin avulla kokoat täydellisen herkulliset burgerit!
Julkaistu: 19.6.2018

Tiesitkö, että hampurilaisen kokoaminen aloitetaan kannesta? Näillä ohjeilla kokoat täydellisen hampurilaisen, jossa on selkeät maut ja juuri oikeassa suhteessa rapeutta, mehevyyttä, kosteutta, makeutta ja kirpsakkuutta. Voit pinota burgerin lähes valmiiksi ja viimeistellä kokonaisuuden juuri pannulta nostetulla lämpimällä pihvillä.

Hampurilaisen kokoaminen:

  1. Aloita kannesta. Ketsuppi ei leviä hallitsemattomasti, kun levität sen kansisämpylän alapinnalle.
  2. Sipuliviipaleet maistuvat tarpeeksi voimakkailta tuhdissa kokonaisuudessa. Jos raa'an sipulin maku hirvittää, kokeile leikata väliin ohuita viipaleita makeasta sipulilajikkeesta tai lisää sipuli marinadin kautta.
  3. Suolakurkkuviipaleet liimautuvat sopivasti paikoilleen sipulien kanssa kanteen levitetyn ketsupin avulla. Suolakurkuksi kannattaa valita mahdollisimman tuore yksilö, jotta viipaleet eivät tunnu löysiltä.
  4. Salaatti tuo hampurilaiseen rapsakkuutta. Esimerkiksi jäävuorisalaatti on oiva valinta hampurilaiseen. Salatti kannattaa lisätä jääkaapista hampurilaiseen vasta viime metreillä, jottei lehti nuupahda. Valitse tarpeeksi iso lehti, joka kurkistaa kerrosten välistä. Majoneesi kannattaa lusikoida salaatin päälle, jotta se ei leviä ympäriinsä.
  5. Tomaatti on hampurilaisen raikas elementti. Valitse kypsiä, isoja tomaatteja tai pihvitomaatteja ja leikkaa niistä puolen sentin siivuja. Säilytä tomaatit huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa maku laimenee ja rakenne muuttuu rakeiseksi.
  6. Sujauta juusto pihvin päälle, kun olet kääntänyt pihvin pannulla. Näin juusto sulaa nätisti samalla kun pihvi kypsyy. Valitse juustolaatu, joka sulaa lämmössä ja leikkaa siitä pihviä suurempi viipale. Cheddar on klassikkovalinta. Se on sopivan suolainen, kauniin oranssin värinen ja sulaa juuri oikein.
  7. Mehevä pihvi on hampurilaisen tärkein palanen. Valitse jauhelihapihviin rasvaisempaa lihaa, mausta vain suolalla ja pippurilla ja paista kovalla lämmöllä.
  8. Täydellinen sämpylä on sopivan kokoinen ja aavistuksen makea, jotta se kaveeraa täydellisesti suolaisen pihvin kanssa. Sämpylän pitää olla tarpeeksi luja ja kookas, jotta se pystyy pitämään runsaat täytteet sisällään.
Kommentoi »