Haamuja ja hämähäkinseittejä – hui miten pelottavan upea halloween-piha!
Piha ja puutarha
Haamuja ja hämähäkinseittejä – hui miten pelottavan upea halloween-piha!
Järvenpääläinen Marja Auvinen rakastaa halloweenia, ja se näkyy hänen aavemaisella pihallaan. Tule mukaan Marjan hyytävälle halloween-piknikille ja innostu askartelemaan itsekin halloween-koristeita!
Julkaistu 26.10.2017
Unelmien Talo&Koti
Marja Auvisen halloween-kemuja ei vietetäkään olohuoneessa, joten vieraat täytyy opastaa juhlapaikalle, takapihalle. Nikkaroi itse kiva kyltti raakalaudasta ja maalaa nuolet liitutaulumaalilla.
Marjan luona ovea koristaa sesongin mukainen kranssi. Liimaa kurpitsa- ja lehtikoristeet valmiiseen pohjaan ja kiinnitä lopuksi kaiken päälle tervetulotoivotus. Kranssin ohjeet löydät täältä.
Halloween-piknik on katettu kantrityyliin heinäpaalin päälle. Pöytäliinana on perinteinen villahuopa ja alustana räsymattoja. Nurmikolle pudonneet ruskalehdet täydentävät kokonaisuuden.
Kutsujen odotetuin herkku on tietenkin kurpitsapiirakka. Marja on leiponut sen aidon amerikkalaisen ohjeen mukaan. Halloween-kurpitsapiirakan ohjeen löydät täältä.
Lämmitä pannullinen teetä tai kauden ensimmäinen glögi ystävien iloksi. Tuikun lämmöllä se pysyy kuumana viileänäkin päivänä. Hauska kaulaliina syntyy palasta palmikkoneuletta.
Syyssää ei tunnu kolealta, kun kietoutuu villaan. Varaa jokaiselle vieraalle oma viltti.
Syysomenista saa astetta herkullisempia, kun ne kastaa sulaan suklaaseen ja pähkinärouheeseen.
Ihastuta jo ennen ruokaa! Kirjoita prässättyihin lehtiin vieraiden nimet maalitussilla, niin kukin löytää paikkansa.
Halloween-koristelu on sitä kivampaa, mitä enemmän teet itse. Kankainen noidan kenkä on mainio yllätys kuistilla!
Kas, luudalla saapunut vieras on jättänyt hattunsa ovenpieleen! Noidan hattu on helppo tehdä vaikka paksusta askarteluhuovasta ja tylliharsosta.
Koverretut kurpitsalyhdyt kuuluvat itseoikeutetusti halloweeniin. Kun teet ne itse, jokaisesta lyhdystä tulee oma ilmeikäs yksilönsä.
Hyytävän kauhea kummitus on helppo tehdä itse: Kiinnitä tikun päähän massapallo ja peitä koko komeus teessä värjätyn harson alle. Piirrä kasvot ja ompele hattu.
Hämähäkit ja niiden seitit luovat hyistä tunnelmaa. Tekoseittiä saa ostaa naamiaisliikkeistä.
Marjan mielestä lokakuun lopun halloween on liian vähän juhlittu sesonki! Sadonkorjuujuhlan aavemainen tunnelma lyhtyineen ja koristeineen sopii mainiosti pimenevien iltojen iloksi. Kanervat ja syysasterit etsivät vielä paikkaansa kärrykyydillä.
Kommentoi »