Halloween-kurpitsa on syksyn suurimman juhlan hurjin koriste! Katso kuvalliset ohjeet kurpitsan kaivertamiseen
Tee itse
Halloween-kurpitsa on syksyn suurimman juhlan hurjin koriste! Katso kuvalliset ohjeet kurpitsan kaivertamiseen
Halloween-kurpitsa piristää syksyn synkeydessä ja luo tunnelmaa hurjiin halloween-juhliin. Koostimme helpot ohjeet, joiden avulla karmiva kurpitsalyhty syntyy helposti.
Julkaistu 24.10.2017
Viherpiha

Halloween-kurpitsa – tarvikkeet:

  • haluamasi määrä isoja kurpitsoja
  • terävä veitsi
  • lusikka tai muu kovertamiseen sopiva väline, kuten jäätelökauha
  • kynä
  • (vaseliinia).

Halloween-kurpitsa kaiverretaan näin

1. Aseta kurpitsa tukevalle alustalle. Leikkaa terävällä, riittävän pitkällä veitsellä rinkula kurpitsan kannan ympäri niin, että siitä muodostuu kansi. Irrota kansi ja nosta se sivuun.

2. Koverra lusikalla kurpitsan sisustaa, jotta siemenet ja niitä ympäröivät säikeet irtoavat hedelmälihasta ja pystyt kauhomaan ne pois. Säästä siemenet paahdettaviksi!

3. Ohenna kurpitsan hedelmälihaa kovertamalla ja raaputtamalla sitä lusikalla tai työhön erityisesti suunnitellulla, porakoneeseen kiinnitettävällä kovertimella. Varo kuitenkin ohentamasta kurpitsan kuorta liikaa.

4. Hahmottele kynällä kurpitsan kuoreen haluamasi kuvio. Perinteisten irvi- tai hymynaaman lisäksi internetistä löytyy kaavoja ja ohjeita hyvinkin kunnianhimoisten kuvioiden kaivertamiseksi. Alla muutamia malleja.

5. Viillä kurpitsan kuorta veitsellä kynän jälkien mukaan ja irrota leikatut kuoren kappaleet varovasti.

6. Kun kaiverrustyö on valmis, nosta kurpitsan kansi takaisin. Halloween-kurpitsa säilyy jämäkkärakenteisena viileässä syyssäässä, katoksen alla, ainakin viikon verran, mutta parhaimmillaan se on pari päivää kaiverruksen jälkeen. Leikkuupintojen sively vaseliinilla voi pidentää halloween-kurpitsan säilyvyyttä.

Halloween-kurpitsa virnistää, hymyilee tai pelottelee.
Kuvitus: Tanja Pellikka

Millainen ilme halloween-kurpitsalle? Poimi tästä malli.

1 kommentti