Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruokailmiö

Ginivoi on leivänpäällinen aikuiseen makuun! Kokki Mika Rampa innostui Tiktokin voibuumista ja kehitti oman version: ”Täydellinen levite”

Ginillä maustettu vaahdotettu voi on uusi versio Tiktokissa suosituksi nousseen vodkavoin rinnalle. Sekoita simppeli maustevoi ja kokoa elämäsi paras lohileipä!

1.3.2024 | Päivitetty 4.3.2024

Oletko viime aikoina sivellyt leivän päälle itse tehtyä levitettä? Jos nyökyttelet, olet selvästikin ruokatrendien aallonharjalla! Tiktokista hakusanalla #buttertok löytyy iso määrä osumia: chilivoita, marjavoita, karamellisoidusta sipulista tehtyä voita... Yksi jättihitti oli ruokavaikuttaja Carolina Gelenin (@carolinagelen) jo vuonna 2022 esittelemä kahden aineksen vodkavoi. Voitrendistä ovat kirjoittaneet ulkomaiset ruokamediat, kuten Delish-ruokasivusto.

Levitteiden lisäksi myös alkoholia sisältävät ruoka-annokset ovat olleet suosittuja. Ehkä oletkin maistanut vaikkapa uuteen suosioon noussutta vodkapastaa?

Meillä kotonan kokki Mika Rampa innostui levitetrendistä ja testasi meille vodkavoin. Testin aikana hän huomasi, että toinen ainesosa sopii levitteeseen jopa vodkaa paremmin: nimittäin gini.

– Ginivoista tuli tosi hyvää! Tämän on täydellinen levite, kun haluaa viedä leivän uudelle tasolle. Ginin katajanmarjainen maku antaa voille mukavan mausteisen ja aromikkaan vivahteen, Rampa hehkuttaa.

Ginivoi tehdään vodkavoin tapaan kahdesta raaka-aineesta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella vaahdottamalla.

– Ginivoi sopii loistavasti viikonlopun herkutteluun ja parasta se on juuri kalan kanssa, Rampa kertoo.

Ginivoi
Hyppää mukaan voitrendiin ja tee itse ginivoita!

Ginivoi – ohje:

  • 150 grammaa huoneenlämpöistä voita
  • 4 cl giniä

Tarjoiluun:

  • vaaleakuorista leipää
  • graavattua kirjolohta
  • kapriksia
  • tilliä

1. Vaahdota pehmeä voi ja gini tehosekoittimella vaaleaksi vaahdoksi. Voit sekoittaa voin myös sauvasekoittimella.

2. Tarjoile vaalean, rapeakuorisen leivän kanssa. Päälle laadukasta graavattua kirjolohta, vähän kapriksia ja hieman tilliä. Voit halutessasi puristaa pinnalle tilkan sitruunamehua tuomaan hapokkuutta.

Vinkki!

Kokeile myös vodkavoita: vaihda vain ginin tilalle vodka.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt