Vodkapasta

5
0

Vodkapasta

Klassikkopasta, pasta alla vodka on super herkullista ja helppoa. Kokeile niin uskot!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 130 gtomaattipyreetä
  • 2 rklvodkaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • 500 gpastaa
  • parmesaania

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.

Lisää pannulle tomaattipyree. Kääntele pannulla 5 minuuttia kunnes väri muuttuu tiilenpunaiseksi.

Sekoita joukkoon vodka. Anna porista pari minuuttia. (Alkoholi kiehuu pois, eikä valmiissa kastikkeessa ole tunnistettavaa vodkan makua.)

Lisää mukaan kuohukerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Säädä lieden lämpötila matalaksi. Lisää kastikkeeseen voi.

Samalla kun valmistat kastiketta, kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Valuta al dente pasta siivilässä.

Lisää kypsä pasta pannulle kastikkeeseen. Lorauta joukkoon keitinvettä ja sekoittele kunnes pastat peittyvät tasaisesti kastikkeella. Anna kuumentua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kauho pasta kulhoihin. Ripottele päälle hienoksi raastettua parmesaania.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä