Maku

Vodkapasta eli pasta alla vodka – retroklassikko on helppo ja nopea valmistaa

{
Aktiivinen
Passiivinen
Vodkapasta eli klassikko pasta alla vodka on superherkullista ja nopea valmistaa. Kokeile, niin uskot!
4.5
0
Julkaistu: 12.3.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsalottisipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 130 gtomaattipyreetä
  • 2 rklvodkaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • 500 gpastaa
  • parmesaania
Tulosta

Vodkapasta valmistetaan näin:

  1. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
  2. Lisää pannulle tomaattipyree. Kääntele pannulla 5 minuuttia kunnes väri muuttuu tiilenpunaiseksi.
  3. Sekoita joukkoon vodka. Anna porista pari minuuttia. (Alkoholi kiehuu pois, eikä valmiissa kastikkeessa ole tunnistettavaa vodkan makua.)
  4. Lisää mukaan kuohukerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Säädä lieden lämpötila matalaksi. Lisää kastikkeeseen voi.
  5. Samalla kun valmistat kastiketta, kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Valuta al dente pasta siivilässä.
  6. Lisää kypsä pasta pannulle kastikkeeseen. Lorauta joukkoon keitinvettä ja sekoittele kunnes pastat peittyvät tasaisesti kastikkeella. Anna kuumentua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Kauho pasta kulhoihin. Ripottele päälle hienoksi raastettua parmesaania.
Kommentoi »