


Vodkapasta eli pasta alla vodka – retroklassikko on helppo ja nopea valmistaa
Vodkapasta eli klassikko pasta alla vodka on superherkullista ja nopea valmistaa. Kokeile, niin uskot!
Reseptin ainekset
4 annosta
4 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
salottisipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
130 g
tomaattipyreetä
2 rkl
vodkaa
3 dl
kuohukermaa
1/2 tl
chilihiutaleita
2 rkl
voita
Lisäksi
500 g
pastaa
parmesaania
Vodkapasta valmistetaan näin:
- Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää pannulle hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää pannulle tomaattipyree. Kääntele pannulla 5 minuuttia kunnes väri muuttuu tiilenpunaiseksi.
- Sekoita joukkoon vodka. Anna porista pari minuuttia. (Alkoholi kiehuu pois, eikä valmiissa kastikkeessa ole tunnistettavaa vodkan makua.)
- Lisää mukaan kuohukerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Säädä lieden lämpötila matalaksi. Lisää kastikkeeseen voi.
- Samalla kun valmistat kastiketta, kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Valuta al dente pasta siivilässä.
- Lisää kypsä pasta pannulle kastikkeeseen. Lorauta joukkoon keitinvettä ja sekoittele kunnes pastat peittyvät tasaisesti kastikkeella. Anna kuumentua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kauho pasta kulhoihin. Ripottele päälle hienoksi raastettua parmesaania.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat