Eläimellistä menoa – 11 ideaa luontoaiheisiin tauluihin ja julisteisiin
Sisustus
Eläimellistä menoa – 11 ideaa luontoaiheisiin tauluihin ja julisteisiin
Eläinaiheiset taulut ja julisteet tuovat kotiin ripauksen luontoa. Katso, miten eloisia sommitelmia niistä saa, kun luovuuden päästää valloilleen!
9.2.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Entisessä kyläkoulussa asuu luonnossa viihtyvä pariskunta. Maastoratsastus ja pelastuskoiratoiminta ovat perheen rouvan harrastuksia. Kiinnostuksen kohteet saavat näkyä myös sisustuksessa: makuuhuoneen seinässä on hevostapetti ja sängyn päätyseinää koristaa kehystetty koirataulu.
Lapsiperheessä rakastetaan värejä. Niitä myös yhdistellään rennosti ja ennakkoluulottomasti keskenään. Vanhempien parivuodetta peittää neulottu tilkkupeitto, jonka hehkeät värit toistuvat perhostaulussa ja perheen lasten piirustuksissa. Perhostaulu on kiinnitetty suoraan seinään, ja sitä kehystää vanha ikkuna.
Lapsiperheen paritalokoti on sisustettu klassisesti mustan, harmaan ja valkoisen sävyillä. Useimmat huonekalutkin ovat mustia. Olohuoneen graafinen perhosjuliste on hankittu sisustusliike Nougatista.
Yli 150-vuotias hirsitalo on sisustettu pääosin vanhoilla huonekaluilla. Asukkaat välttelevät krumeluuria ja liian herttaisia värejä. Ruokasalin tummaa seinää koristaa koulutaulu suomalaisista varislinnuista. Jyhkeät kehykset saavat sen näyttämään ikkunalta, josta avautuu luontomaisema. Sarvikokoelma on kirpputorilta.
Lapsiperheen keittiön seinällä on näyttävä asetelma eläinaiheisia koulutauluja. Aamiaisen ääressä voidaan rupatella vaikka kengurun loikan pituudesta tai valaan muhkeista mitoista.
Uudistaloon voi loihtia vanhan rakennuksen tunnelmaa. Keittiöön luo lämpöä aidosti vanha hirsiseinä, joka on maalattu valkoiseksi. Veikeä strutsitaulu on perheen poikien entisestä koulusta. Ettei se näyttäisi seinällä kovin yksinäiseltä, perheen äiti keksi ripustaa sen ympärille pari taulunkehystä ja muistoja herättävää rekvisiittaa.
Rivitalokodin ruokailutilan turkoosi seinä on upea tausta ihanasti eripariselle taulukokoelmalle. Taulut ovat lahjoja tai kirpparilöytöjä. Kauriinpää on heräteostos ruskolaisesta antiikkiliikkeestä. Perhosteema jatkuu myös tarjottimessa.
Julisteet voi myös liisteröidä suoraan seinään! Leikki-ikäisen pojan huoneessa ratkaisu on osoittautunut erittäin toimivaksi. Julisteostoksilla pienen sisustajan valinta kohdistui ötököihin ja perhosiin.
1920-luvulla rakennetussa hirsitalossa asuu taiteilija, jonka keräilykohteisiin kuuluvat muun muassa erilaiset kehykset. Monet tauluista esittävät perhosia. Aito perhoskokoelma on peräisin torilta, ja muihin kehyksiin talon asukas on tulostanut perhosaiheita netistä. Seinällä poseeraa myös oma lemmikkikissa.
Kerrostalokolmiossa asuva nuori nainen on halunnut luoda kotiinsa vanhanajan huvilahenkeä. Vierashuoneen väritys lähtee vanhasta talonpoikaissohvasta. Perhostaulussa ja Kööpenhamina-julisteessa toistuvat puupinnan punakeltaiset sävyt.
Eijffingerin Black & White -tapetti innosti perheen äitiä persoonalliseen taulusommitelmaan. Perhostaulu on tehty itse tulostamalla netistä somia siivekkäitä, jotka on nimetty pilke silmäkulmassa. Joukosta voi bongata vaikkapa aikaniuhokkaan ja kalevanlymyilijän. Huomaa myös kolmiulotteiset lintutaulut!

Lue lisää:

Kommentoi »