Avotakka

Avotakan sisustustoimittajan Anna Aromaan valinnat: Porin asuntomessujen 5 tyylikkäintä kalustetta

Avotakan sisustustoimittajan Anna Aromaan valinnat: Porin asuntomessujen 5 tyylikkäintä kalustetta
Porin asuntomessukohteissa esitellään tänä vuonna siroja hyllyjä, linjakkaita sohvia, keveitä nojatuoleja ja näyttäviä riippuvalaisimia. Sisustustoimittaja Anna Aromaa valitsi messujen viisi parasta huonekalua, joissa yhdistyvät laatu ja ajaton muotoilu.
Julkaistu 29.6.2018

1. Ajaton vintagetuoli

Kurvikas Alto Pedro -nojatuoli on suunniteltu vuonna 1952, ja sen on valmistanut uustuotantona Fasetti. Sängynpääty on Mäntykaluste Nikkosen käsialaa.

Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) suunnittelemat huonekalut ovat iki-ihania. Niiden siroja muotoja ja mittasuhteita ei vain voi olla ihailematta. Vihertävät ja hiekanväriset verhoilukankaat sopivat hyvin 1950-luvulla suunniteltuun nojatuoliin. Kohde 13, Talo Lintula.

2. Hulvaton riippuvalaisin

Riemastuttava Cocktail-valaisin riippuu Bunkkerin olohuoneessa.

Cocktail-valaisimesta tulee mieleen värikäs korvakoru tai salsahame. Muotoilija Hanna Anosen suunnittelema riippuvalaisin rakentuu puisista puikoista, jotka on maalattu tropiikin väreillä. Tämä huikea riippuvalaisin sopisi italialaisen kalustevalmistaja Moroson mallistoon. Kohde 16, Bunkkeri.

3. Tyylikäs samettisohva

Lazy-sohvassa on mannermaista tyyliä.

Laakea ja syvä samettisohva houkuttelee heittäytymään syliinsä. Korallinpunainen väri näyttää herkulliselta sileäpintaisessa sametissa, ja siihen voi hyvin yhdistää ne turvallisen harmaat tyynyt. Sohva on Hakolan mallistosta. Kohde 16, Bunkkeri.

4. Näppärä viherhylly

Viherhyllyä ja sohvapöytiä valmistaa Serax.

Pyörillä liikuteltava metallihylly on mainio kapistus. Sitä voi käyttää vaikkapa tilanjakajana. Hylly toimii myös näkösuojana etenkin, jos kodissa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Kohde 6, Design-Talo Noste.

5. Eleetön puupenkki

Pukutilan panelointi luo tilaan rauhallisen tunnelman. Paneloinnin toteutti Mäntykaluste.

Saunan pukutilaan mittatilaustyönä tehty penkki on yksinkertaisesti kaunis ja käytännöllinen, ja se toimisi hyvin myös eteisen kalusteena. Puupenkin on valmistanut Saunapojat Nikkonen. Kohde 13, Talo Lintula.

Kommentoi »