
Safkaa-kirjan tekijä Alexander Gullichsen hurmasi avokadopastalla tiensä rakkaimpansa Hannan sydämeen. Avokadopasta oli ensimmäinen ruoka, jonka Alexander kokkasi vaimolleen. Tämän kuuluisan aterian jälkeen taidettiinkin jo sopia hääpäivästä. Jälkeenpäin Hanna on kertonut, että meinasi itkeä syödessään, niin hyvää pasta oli.
Ja tässä se tulee (ohje Safkaa-kirjassa sivulla 49):
Avokadopasta Gullichsenien reseptillä
4 annosta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 chilipalkoa (poista siemenet) hienonnettuna
1 limetin mehu
2 kypsää avokadoa kuutioituna
suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rku tuoretta basilikaa
1/2 rku lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania (pinnalle)
400–500 g spagettia
Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon. Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.