Maku

Avokadopasta

Avokadopasta

Avokadopastan resepti (Safkaa-kirjasta) on kuuma ruokasuosikki ja kaikki haluavat sitä kokata.
Mainos

Safkaa-kirjan tekijä Alexander Gullichsen hurmasi avokadopastalla tiensä rakkaimpansa Hannan sydämeen. Avokadopasta oli ensimmäinen ruoka, jonka Alexander kokkasi vaimolleen. Tämän kuuluisan aterian jälkeen taidettiinkin jo sopia hääpäivästä. Jälkeenpäin Hanna on kertonut, että meinasi itkeä syödessään, niin hyvää pasta oli. Kirjan syntyä on voinut seurata myös Facebookissa.

Ja tässä se tulee (ohje Safkaa-kirjassa sivulla 49):

Avokadopasta4 annosta1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hienonnettuna1/2 chi­lipalkoa (pois­ta sie­me­net) hienonnettuna1 li­met­in mehu2 kyp­sää avo­ka­doa kuutioitunasuo­laa1/4 tl mus­ta­pip­pu­ria1/2 dl olii­vi­öl­jyä1/2 rku tuoretta ba­si­li­kaa1/2 rku leh­ti­per­sil­jaa30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia (pinnalle)400–500 g spa­get­tia

Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon.Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.

Julkaistu: 15.10.2012
Katso myös nämä