Safkaa-kirjan superhitti: avokadopasta
Ruoka
Safkaa-kirjan superhitti: avokadopasta
Avokadopastan resepti (Safkaa-kirjasta) on kuuma ruokasuosikki ja kaikki haluavat sitä kokata.
15.10.2012
 |
Maku

Safkaa-kirjan tekijä Alexander Gullichsen hurmasi avokadopastalla tiensä rakkaimpansa Hannan sydämeen. Avokadopasta oli ensimmäinen ruoka, jonka Alexander kokkasi vaimolleen. Tämän kuuluisan aterian jälkeen taidettiinkin jo sopia hääpäivästä. Jälkeenpäin Hanna on kertonut, että meinasi itkeä syödessään, niin hyvää pasta oli.

Ja tässä se tulee (ohje Safkaa-kirjassa sivulla 49):

Avokadopasta Gullichsenien reseptillä

4 annosta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hienonnettuna

1/2 chi­lipalkoa (pois­ta sie­me­net) hienonnettuna

1 li­met­in mehu

2 kyp­sää avo­ka­doa kuutioituna

suo­laa

1/4 tl mus­ta­pip­pu­ria

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 rku tuoretta ba­si­li­kaa

1/2 rku leh­ti­per­sil­jaa

30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa

30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia (pinnalle)

400–500 g spa­get­tia

Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon. Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.

2 kommenttia