Avotakka

Asuntomessujen raikkaimmat pesutilatAsuntomessujen raikkaimmat pesutilat

Sävytettyjä lauteita, harmaita laattoja ja puunvärisiä kalusteita. Poimimme parhaat palat Seinäjoen asuntomessujen saunoista ja kylpyhuoneista.
Teksti Meri Kähkönen, Anna Aromaa
Kuvat Toni Härkönen, Johanna Myllymäki

Led-valonauhalla näyttävästi valaistu Aitokiven luonnonkiviseinä on Harvian tumman saunan katseenvangitsija. Puu on lämpökäsiteltyä tervaleppää.

Kohde 7: Omatalo.

Helon saunassa on panostettu viihtyvyyteen ryhdikkäällä sohvamaisella lauteella. Laattapisteen harmaa November-seinälaatta jatkuu pesuhuoneen puolelle.

Kohde 11: Lakka-kivitalot.

Viihtyisäksi kalustettu pesu- ja ehostuspiste on erotettu märkätiloista. Karheaan taustaseinään on levitetty Teknoksen Kolibri-koristepinnoitteen kahta sävyä. Sisustuksesta vastaa Riina Peltola.

Kohde 33: Kastelli.

Näyttävät kuviolaatat saavat levollisen parin saman Uni Icon -malliston betoninsävyisestä seinälaatasta. Puutaso tuo lämpöä pelkistettyyn väritykseen. Kylpyhuoneen kalusteet ovat Keittiömaailmasta ja laatat Kaakelikeskuksesta.

Kohde 32: Jetta-talo.

Puun luonnollinen väri saa näkyä kalusteissa. Tiles Pointin erisävyiset kennolaatat antavat seinälle hienovaraisesti rytmiä ja eloa. Kalusteet ovat Puustellin.

Kohde 36: Kastelli-talot.

Värikkään kodin kylpyhuoneeseen on valittu hillityt sävyt. Suihkutilan seinä on lattiasta kattoon Värimiesten Pura Decor -kuviolaattaa.

Kohde 26: Passiivikivitalot.

Kapea tervaleppäpaneeli, iso ikkuna ja lasiovet muodostavat keveän ja valoisan kokonaisuuden. Harmaa laatta on luonteva pari vaalealle puulle.

Kohde 9: Heikius Hus-Talo.

Rivitaloasunnon saunassa näkyy paikallisen puusepänliike Ahokkaan kädenjälki. Valkoiset lauteet tuovat avaruutta ja raikkautta kompaktiin saunaan. Kaunis, harmaaksi sävytetty puu on haapaa.

Kohde 22: Rakentajapalvelu Jokiaho.

Lue lisää:

Raati valitsi: Nämä messutalojen saunatilat toimivat oikeasti

Seinäjoen asuntomessujen kuusi keittiötrendiä

Tältä näyttävät Suomen kauneimmat mökkisaunat

Julkaistu: 15.7.2016