Asenna itse lasitiiliseinä kylpyhuoneeseen
Rakenna ja remontoi
Asenna itse lasitiiliseinä kylpyhuoneeseen
Lasitiiliseinä on kestävä ja valoa läpäisevä valinta kylpyhuoneen suihkuseinäksi. Kirsi Laamanen näyttää, kuinka lasitiiliseinän asennus onnistuu.
Julkaistu 30.8.2016
Meidän Talo

Lasitiilillä on monta käyttöä sisällä ja ulkona, lattiassa tai seinänä tilojen erottajana. Malleja löytyy paloa osastoivana, ääntä eristävänä ja jopa luodinkestävänä. Märkätiloihin lasitiili on usein mitä sopivin valinta.

Lasitiiliseinän voi muurata tai asentaa erityisellä kiinnikejärjestelmällä. Esimerkkikohteessa järkevin vaihtoehto oli alumiinikehikko, johon tuli kolme lasitiiltä rinnakkain. Puolikorkea seinä on tukeva, vaikka se on kiinnitetty vain lattiaan ja seinään. Kehikkoa ei voitu propata kiinni lattiaan lämmityskaapeleiden takia.

Näin asennat lasitiiliseinän

1. Kokoa kehikko

Kokoa ensin alumiinikehikko. Pursota pitkien sivujen päissä oleviin aukkoihin silikonia ja työnnä kulmakappaleet niiden sisään. Lukitse liitokset, eli kopauta tuurnalla ja vasaralla kehikossa olevien merkkien kohdalta napakasti.

2. Sovittele paikalleen

Kun olet koonnut koko alumiinikehikon, kokeile, että se on riittävän tukeva. Sovittele sen  jälkeen kehikkoa paikalleen. Tarkista vatupassilla, että kehikko on suorassa ja piirrä seinään merkkiviivat, joilla saat kehikon oikeaan kohtaan.

3. Poraa reiät ja kiinnitä

Kehikon kiinnitys on helppoa, kun poraat kehikkoon valmiiksi reiät. Tee se kovan alustan päällä, jotta et riko lattiaa tai väännä kehikkoa. Merkitse kehikon avulla seinään ruuvien paikat, poraa reiät ja laita niihin silikonia vedeneristeeksi.

4. Korokepaloilla suoraan

Lasitiilipaketin mukana tulee käteviä, muovisia asennuspaloja, joilla saat asennettua kehikon vaateriin, vaikka kylpyhuoneen lattiassa on kaato. Valitse lattiaasi sopivat korokepalat ja tarkista kehikon suoruus vatupassilla.

5. Massaa kehikko kiinni

Lattialämmityksen takia alumiinikehikkoa ei voi propata kiinni lattiaan. Asenna korokepalat kiinni lattiaan märkätiloihin soveltuvalla liimamassalla. Suojaa sitten lattia esimerkiksi maalarinteipillä ja massaa kehikon alusta ja reunat. Poista teipit massauksen jälkeen.

6. Kuivalado pystyrivi

Lado yksi pystyrivi lasitiiliä kuivana kehikoon ennen varsinaista asennusta. Lasitiilissä on pientä mittapoikkeamaa, ja kuivaladonnalla näet, miten ne asettuvat kehikkoon. Jos vajausta on, voit korjata sen ladonnan aikana asennuslistojen avulla.

7. Listat reunoille ja väliin

Lasitiilet asennetaan kehikkoon silikonin ja asennuslistojen avulla. Asenna pitkät välikkeet vaakasaumoiksi ja lyhyet joka pystysaumaan. Kiinnitä ensimmäiset asennuslistat suoraan kehikkoon silikonilla. Sovittele sen jälkeen lasitiilet ja niiden väliset listat.

8. Massaa saumat

Kun koko seinä on valmis, saumaa lasitiilien välit samalla silikonilla kuin mitä käytit tiilien asennuksessa. Pursota silikoni joka saumaan. Suihkuta sumutuspullolla saippuaista vettä päälle ja viimeistele saumat sormella pyyhkien siisteiksi.

Lue lisää:

Kommentoi »