Meidän Mökki

Kaakelimaalilla uusi ilme kylppäriin hetkessä – näin onnistut!

Kaakelimaalilla uusi ilme kylppäriin hetkessä – näin onnistut!

Voiko kylpyhuoneen ilmeen uudistaa yhden viikonlopun aikana? Kyllä voi! Kaakelimaali, saumakynä ja kaakelisaumojen kunnostusaine raikastavat pesutilat käden käänteessä.
Teksti Leeni Salonen
Kuvat Jasmin Rauha, 123RF
Mainos

Kaakelimaali on helppo ja edullinen tapa uudistaa kylpyhuoneen ilmettä. Puhdista ensin maalattava pinta maalipesulla ja anna pinnan kuivua vähintään vuorokauden ajan.

Jos maalattava alue on iso, käytä telaa. Paras jälki syntyy kuitenkin luonnonharjaksisella, hyvälaatuisella sudilla. Sekoita maali ja maalaa kaakelit pystysuunnassa alhaalta ylöspäin.

Kaakelimaalin pitäisi peittää yhdellä vedolla. Liika hankaaminen saattaa jättää kaakelille raitaisen lopputuloksen. Kaakelimaali levitetään sekä kaakeleiden että saumojen päälle. Jälki voi näyttää kosteana hieman epätasaiselta, mutta se tasoittuu kuivuessaan.

Toinen kerros voi olla tarpeen, mikäli maalattava kaakeli on sävyltään tumma tai kuviollinen. Anna kaakelimaalin kuivua vähintään 16 tuntia ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Saumat siistiksi saumakynällä

Saumakynällä piirretään uudet saumat maalattujen kaakeleiden päälle. Anna kaakelimaalin kuivua vuorokausi ennen saumakynän käyttöä. Ravista saumakynää voimakkaasti ja kokeile ennen maalaamista kovalle alustalle, että väri tulee tasaisesti ulos kynästä.

Pidä maalatessa kynän kärkeä alaviistoon, jotta maali valuu kynän kärkeen. Jos tarvitset uuden kerroksen saumakynää, anna ensimmäisen kerroksen kuivua vuorokauden ajan.

Kunnosta pinttyneet saumat

Kaakelisaumojen kunnostusaineella voi uudistaa värjääntyneet, likaiset ja pinttyneet saumat, jotka eivät puhdistu pelkällä pesulla. Ainetta levitetään sauman ja kaakelin päälle leveällä suuttimella. Aine saa kuivua puolisen tuntia, jonka jälkeen se puhdistetaan kaakelista kostealla sienellä. Anna aineen kuivua kaksi vuorokautta. Valkoisen aineen voi myös sävyttää väripigmentillä.

Kun aiot käyttää kaakelimaalia, pese pinnat huolellisesti jo edellisenä päivänä. Paras maalausjälki syntyy luonnonharjaksisella sudilla. Käytimme Ronsealin kaakelimaalin sävyä Granite. Kaakelisaumojen maalaus onnistuu helposti ja siististi saumakynällä. Käytimme Ronsealin valkoista saumakynää. Saumafixin kaakelisauma-ainetta voi levittää reilusti saumojen päälle. Ylimääräinen aine lähtee pois sienellä.

Lue lisää:

Kätevät siivousvinkit kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen tavaroiden säilytys – 10 ideaa

Kylpyhuoneen valaistus kuntoon ilman remonttia

Julkaistu: 11.12.2015