Näin teet kevytbetonilattian kylpyhuoneeseen
Rakenna ja remontoi
Näin teet kevytbetonilattian kylpyhuoneeseen
Meidän talon luottoremontoijat Ari ja Kirsi näyttävät, kuinka rakennat märkätilaan tukevan ja kevyen lattian.
17.3.2016
 |
Meidän Talo

1. Bitumipaperi alle kaukaloksi

Asenna vaneri tai puukuitulevy tukevasti koolauspuiden väliin. Levitä alle bitumipaperi ja niittaa se tarvittaessa paikoilleen. Nosta bitumipaperin reunat ylös. Limitä paperin saumat noin 20 senttimetriä. Saumoja ei tarvitse teipata.

2. Sekoita massa huolellisesti

Mittaa veden määrä hyvin huolellisesti, jotta kevytbetonimassasta tulee varmasti oikeanlaista. Sekoita se isossa paljussa koneellisesti sopivalla vispilällä. Massa on hyvin kevyttä, ja sitä on helppo sekoittaa.

3. Testaa koostumus pallolla

Voit testata kevytbetonin oikean koostumuksen. Muokkaa massasta pieni pallo. Jos se pysyy koossa, on vesimäärä sopiva ja massa valmis. Jos koostusmus on liian kuiva, pallo murenee. Jos vettä on liikaa, massa tarttuu käsiin.

Kevytbetonilla saat hyödynnettyä huonekorkeuden maksimaalisesti.

4. Kaada massa kaukaloon

Kevytbetoni on nimensä mukaisesti todella riittoisaa, sillä 25 kilon säkistä saa peräti 50 litraa valmista massaa. Keveys on etu etenkin ahtaissa paikoissa työskenneltäessä. Ainetta on helppo kaataa, sillä se irtoaa hyvin astiasta.

5. Valuverkko betonin päälle

Vuorokauden kuivumisen jälkeen voit laskea metalliverkon kevytbetonin päälle. Et tarvitse edes erillisiä raudoitustukia. Kiinnitä lattialämmitys-kaapelit verkkoon. Asenna pintavalua varten reunoille irroitusliuska.

6. Kaada tasoite aluksi reunoille

Tee pintavalu kuituvahvistetulla, lattialämmitykseen soveltuvalla pikatasoitteella. Valitse tasoite, joka käy myös kaatoihin. Kaada aine reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Kaadot saat tehtyä korkomerkkien avulla.

7. Levitä tasoite kohti keskustaa

Työntele lattiatasoitetta aluksi kohti seinänviertä niin pitkään, että se alkaa pysyä halutussa korossa. Etene sitten kohti lattiakaivoa. Määräysten mukaan suihkun alueella kaadon pitäisi olla 1,5 senttiä metrillä.

8. Leikkaa korkomerkit ja poista muhkurat

Pikatasoite kuivuu tunnissa kävelykuntoon. Leikkaa korkomerkit lattian tasolle. Kun valu on vielä tuore, voit työntää muhkurat tasaiseksi teräslastalla. Asenna vedeneristys pikatasoitteen päälle noin vuorokauden päästä.

Lue lisää:

1 kommentti