Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kolumni

Kukaan ei nähnyt kunnolla, mitä grillattaville herkuille oli pikku pallogrillissä tapahtumassa

Mitäs syödään? Tämän kysymyksen esitämme aina viimeistään muutama päivä ennen mökille lähtöä. Siinä missä saunominen ja takkatulen virittely, myös herkuista ja hyvästä ruoasta nauttiminen on ilman muuta osa mökkireissun iloja.

7.4.2025

Mökkeily ja kokkailu kuuluvat yhteen, ja moni meistä käyttää ruoanlaittoon mökillä paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin kotona. Lepo ja rentoutuminen voivat tosin tarkoittaa sitäkin, mitä omalla mökkimatkallani toisinaan tapahtuu: puolivälissä matkaa kurvataan markettiin, josta tullaan ulos pienen sushipaketin ja muutaman valmisruoan kanssa.

Kaikkea ei silti pidä ostaa marketista, muistuttelemme toisillemme, koska haluamme kantaa pennosemme myös mökkikunnan ruokakauppoihin. Ja jos jotain kaikesta huolimatta unohtuu, perillä onni on jälleen kerran hyvät mökkinaapurit sinappivarastoineen.

Perillä tekeminen on sitä paitsi osa onnea ja lähestulkoon pyhää rituaalia. Mökillä väsäillään ja grillataan herkkuja, joita ei kotona voi edes saada. Kuten tuhkaperunoita! Rakastin niitä jo lapsena ja teen välillä vieläkin.

Kun takkatuli on hiipunut, hiillokseen laitetaan perunoita, jotka aikansa muhittuaan muuttuvat mustanpuhuviksi ja uskomattoman herkullisiksi. Sitten ne kaivetaan varoen esiin hiilien seasta ja leikataan puoliksi. Rapean perunan keskelle jääneet vaaleat sisukset lusikoidaan suuhun pienen voinokareen kanssa. Vaivan arvoista, vaikka sotkua syntyykin.

”Tuloksena sain elämäni savuisinta kalaa, joka oli kieltämättä mielenkiintoinen makuelämys.”

Kaikki hämärän oloiset hommat ovat muutenkin niitä parhaita. Mistä muka tietää vaikka, kuinka paljon savustettavan lohifileen seuraan pitää laittaa savustuspurua? Ainakin itse pelkäsin aloittelijana, että niitä on takuulla ihan liian vähän. Tuloksena sain elämäni savuisinta kalaa, joka oli kieltämättä mielenkiintoinen makuelämys.

Kerran taas päädyin pitkän metsäretken ja saunaillan päätteeksi grillipuuhiin, joita viriteltiin vuokramökin pimeällä takapihalla. Marraskuun illassa kukaan ei nähnyt kunnolla, mitä grillattaville herkuille oli pikku pallogrillissä tapahtumassa. Taskulampun valosta lautaselle päätyivät elämäni parhaat lampaanfileet.

Kokeile tuhkaperunoiden valmistusta!

Hiillokseen upotettavista perunoista syntyy herkullisia tuhkaperunoita halvalla ja uskomattoman vähällä vaivalla. Katso tuhkaperunoiden ohje tästä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt