Maku

Anniina’s Kitchen -ruokavaikuttajan arrabbiatapestopasta on täyteläinen himoherkku – näin teet vegaanisen pastan lähikaupan antimista!

Anniina’s Kitchen -ruokavaikuttajan arrabbiatapestopasta on täyteläinen himoherkku – näin teet vegaanisen pastan lähikaupan antimista!
Kokiksi valmistunut ylöjärveläinen asuntomyyjä Anniina Kotiranta tunnetaan suositusta Anniina’s Kitchen -vegaaniruokablogistaan. Vegaaniksi muutama vuosi sitten ryhtyneen Anniinaan arrabbiatapesto on ihanan täyteläistä ja hieman tulista.
Julkaistu 4.1.2022

”Arrabbiatapestopasta kuvastaa eniten ruoanlaittotyyliäni, sillä rakastan italialaista ruokaa. Pasta on simppeli ja valmistuu luonnollisista raaka-aineista, joita saa lähikaupasta. Se toimii myös silloin, kun on kiire, sillä peston voi valmistaa jääkaappiin etukäteen ja lisätä keitetyn pastan sekaan.

Olen opettanut tätä reseptiä italialaisilla ruokakursseillani. Osallistujat ovat ihmetelleet, miten vegaaninen pesto voi olla näin hyvää, vaikka siinä ei ole edes parmesaania. Cashewpähkinöistä ja tomaateista tehty pesto on basilikapestoa täyteläisempi ja hieman tulinen.

Ylöjärvi on niin pieni paikka, että saan palautetta resepteistäni ruokakaupassakin. Lähes poikkeuksetta niitä kehutaan helpoiksi. Joskus minulta kysytään, mikä meni pieleen, kun ruoka epäonnistui. Silloin kysyn kysyjältä, mitä hän teki eri tavalla. Useimmiten epäonnistuminen johtuu siitä, että jokin tärkeä raaka-aine on jätetty pois tai korvattu toisella. Esimerkiksi leivonnaisissa käytän omenasosetta kananmunan korvikkeena. Eräs seuraajani oli jättänyt sen pois ja ihmetteli, miksi kuppikakut eivät pysyneet koossa.

Tämän pestopastan kohdalla minulta on kysytty, millä tomaatit voisi korvata tai voisiko oliiviöljyn vaihtaa rypsiöljyyn. Ne ovat reseptin tärkeimmät raaka-aineet, joten yleensä tällaisissa tilanteissa tarjoan kysyjälle tilalle jotain toista reseptiäni.”

Anniina Kotirannan vegaanisen arrabbiatapestopastan tärkeimmät ainekset ovat tomaatit ja oliiviöljy.

Anniinan vegaaninen arrabbiatapestopasta

Resepti: Anniina Kotiranta

Ainekset (4 annosta, 30 min)

 • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1–2 punaista chiliä
 • 1 tlk (330/200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
 • 2 dl oliiviöljyä
 • ½ dl (25 g) pinjansiemeniä
 • ½ dl (25 g) cashewpähkinöitä
 • 1 tl suolaa
 • 400 g pastaa

Anniinan vegaaninen arrabbiatapestopasta valmistuu näin:

 1. Paahda kirsikkatomaatteja, valkosipulinkynsiä ja halkaistua chiliä 200-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat vähän väriä.
 2. Kaada paahdetut kasvikset tehosekoittimeen. Lisää valutetut aurinkokuivatut tomaatit sekä oliiviöljy ja surauta tasaiseksi.
 3. Lisää sekaan pinjansiemenet ja cashewpätkinät ja surauta tasaiseksi. Lisää öljyä, jos pesto on liian paksua.
 4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita valutetun pastan joukkoon pesto, viimeistele halutessasi kevätsipulilla.

Vinkki! Pestoa tulee reilusti, noin 6 dl, joten sitä riittää myös levitteeksi. Pesto säilyy jääkaapissa viikon. Mikäli olet tehnyt peston etukäteen, lämmitä sitä pannulla ja lisää sekaan valutettu pasta.

Ruokakuvan stailaus: Anu Brask

Kommentoi »