Aloita huonekasvien lannoitus keväällä
Piha ja puutarha
Aloita huonekasvien lannoitus keväällä
Pitenevät päivät ja lisääntyvä valo herättelevät huonekasvit kasvuun. Samalla ravinteiden tarve lisääntyy ja on aika aloittaa huonekasvien lannoitus.

Kasvit tarvitsevat ravinteita lisääntyvän lehdistön kasvattamiseen ja kukkanuppujen muodostamiseen. Huonekasvilannoitteet sisältävät kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet, minkä vuoksi niitä on helppo käyttää. Tarjolla on sekä pitkävaikutteisia että kasteluveteen sekoitettavia lannoitteita.

Jos kasvin ravinnetarve on kovin suuri, voi keväällä annosteltavan pitkävaikutteisen lannoitteen lisäksi antaa tarpeen vaatiessa vesiliukoista lannoitetta kesällä kastelun yhteydessä.

4 vinkkiä huonekasvien lannoitukseen

1. Nestemäinen lannoite sisältää kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet. Mittaa ravinne käyttöohjeen mukaan ja sekoita kasteluveteen kerran viikossa. Korkki on kätevä annostelumitta.
2. Kasteluveteen sekoitettava lannoite vaikuttaa nopeasti, sillä ravinteet ovat heti kasvin käytettävissä. Lannoitekastelu onkin nopea tapa korjata kalpealehtisen kasvin ravinnepuute.
3. Kanankakkarakeet toimivat varastolannoitteena, ja niitä voi käyttää jo istutusvaiheessa. Rakeet kaadetaan ruukun reunaan tehtyyn kuoppaan ja peitetään. Kasteluvesi vapauttaa ravinteet pikku hiljaa kasvin käyttöön. Merkitse lannoituspäivä kalenteriin.
4. Ravinnepuikot ovat hidasliukoisia ravinteita, joiden vaikutus kestää kaksikin kuukautta. Tänä aikana ei muuta lannoitusta tarvita. Puikot painetaan multaan kasvin ympärille ja kasvia kastellaan tavalliseen tapaan.

Lue lisää

Kommentoi »