Kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erottelu
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset pastalävikössä. Riko munat varovasti lävikköön ja anna valkuaisten valua alla olevaan puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Kuljeta lusikan kärkeä tai sormenpäätä varovasti keltuaisten lomassa, niin valkuainen valuu nopeammin.
Juuresten kuoriminen
Suuren paksukuorisen lantun ja muhkuraisen juurisellerin kuoriminen on kätevintä halkaistuna, pienellä vihannesveitsellä ja leikkuulautaa vasten. Sipulikin kannattaa ensin halkaista ja irrottaa sitten koko kuori yhtenä kerroksena.
Keksimurskan tekeminen
Keksinmurut jäätelöannoksessa ja jälkiruoassa ovat se jokin, annoksen viimeistelevä, sopivasti rouskuva ja rapea juttu. Murskaa keksit hallitusti, siististi ja kätevästi kaulimella. Sulje keksit pussiin ja rullaa kaulimella yli.
Sitruunan kuoren raastaminen
Sitruunan keltaisesta kuoresta saa ruokiin ja juomiin raikkaan sitruunan aromin ilman hedelmän happamuutta. Pese sitruuna astianpesuaineella kevyesti hangaten ja huuhtele hyvin. Paina voi- tai leivinpaperi kiinni kartioraastimen rosoisimmalle kyljelle ja hankaa keltainen kerros kuoresta paperiin. Hieno raaste on helppo siirtää paperista ruokaan.
Kiillota teräspinnat pesupulverilla
Pyykinpesupulveri toimii myös keittiössä. Sekoita valkopesujauheesta ja tilkasta vettä tahna tai kasta kostea pyyhe pulveriin. Hankaa sillä samea tiskiallas, kulahtanut teräskattila ja tummuneet aterimet. Huuhtele, kuivaa ja saat teräksen kiiltämään kilpaa keväthankien kanssa.
Katso myös: