Aika kantaa joulukuusi ulos! 5 tapaa, joilla teet sen mahdollisimman helposti (ja ilman varisevia neulasia)
Piha ja puutarha
Aika kantaa joulukuusi ulos! 5 tapaa, joilla teet sen mahdollisimman helposti (ja ilman varisevia neulasia)
Loppiaisen tienoilla joulukuusi on aika kantaa ulos! Tässä 5 erilaista tapaa, joilla selviät joulukuusen ulosviennistä ilman suursiivousta. Kurkkaa vinkit!
27.12.2017
 |
Meillä kotona

Joulukuusi ulos: 5 siistimpää tapaa onnistua

1. Kiepauta kuusi lakanaan

Levitä parisängyn vanha lakana lattialle kuusen viereen. Nosta kuusi varovasti lakanan keskelle. Nyt voit poistaa kuusenkoristeet ilman, että sinun täytyy varoa kuivien havuneulasten varisemista. Nosta sitten lakana nurkistaan ylös ja kääri kuusen ympärille. Kanna koko paketti siististi pihalle. Laita lakana talteen joulutavaroiden joukkoon seuraavaa joulua varten.

2. Ryhdy kotimetsuriksi

Katko oksasaksilla ainakin kuusen leveät oksat ja laita ne varovasti jätesäkkiin. Leikkuukohdan alle kannattaa asettaa suoja, jonka päälle kuivat neulaset varisevat. Kun kuusi on ohentunut riittävästi, voit kantaa sen siististi ulos. Enitenhän kuusi varistaa yleensä siinä vaiheessa, kun yrität punnertaa sen kokonaisena pihalle ulko-ovesta.

3. Hanki kuuselle kuljetuspussi

Helpota kuusen kantamista kuusenkuljetuspussilla. Siinä kuusen voi tuoda sisälle ennen joulua, pyhien jälkeen kuusi pakataan jälleen poisvientiä varten. Näin neulaset eivät varise pitkin kodin ja rappukäytävän lattioita. Tämä saattaa hyvinkin olla vaihtoehdoista siistein.

4. Ravista kunnolla!

Nosta kuusi jonkin suuren muovin, paperin tai pressun päälle. Ota koristeet pois ja ravistele kuusta voimakkaasti. Voit myös heilutella ja kiskoa oksista, kun laitat hanskat käteen. Kun havuja ei enää irtoile, ei niitä lähde paljon myöskään ulos vietäessä.

5. Ehkäise varisemista ennakkoon

Kuusi varistaa aina mutta mahdollisimman vähän, jos sijoitat sen mahdollisimman viileään paikkaan. Takka ja lämpöpatteri puolestaan kuivattavat, ja kuusi alkaa ravistaa. Pidä runsaasti kädenlämpöistä vettä kuusenjalassa. Toivottavasti muistit sahata kappaleen jalkaosasta pois, jotta vesi pääsee imeytymään kuuseen. Jotkut ovat sitä mieltä, että sokerivesi edistää neulasten pysymisessä. Mitään näyttöä siitä ei ole.

Kommentoi »