Avotakka

Haaveiletko sinäkin kätevästä aamiaiskaapista? Nämä 10 kaunista ratkaisua ovat todellisia arjen pelastajia

Haaveiletko sinäkin kätevästä aamiaiskaapista? Nämä 10 kaunista ratkaisua ovat todellisia arjen pelastajia
Aamiaiskaappi on monen keittiön rakentajan tai remontoijan haavelistalla. Kätevä se onkin: ovien taakse on voi kätkeä ja keskittää keittiön pienkoneet ja muut tarpeelliset tarvikkeet, jotka muuten veisivät tasolla tilaa.
Julkaistu: 12.2.2020

1. Kekseliäs tekee itse

Ikean liukuovikaapisto muuntui kätevissä käsissä aamiaiskaapiksi, kun keittiöön tarvittiin lisää tilaa. Siellä säilyvät kupit, kipot ja koneet. Kaapissa on myös valaistus.

2. Kompakti kokovalkoinen

Pieneen aamiaiskaappiin on mahdutettu integroitu mikroaaltouuni. Vetolaatikoissa säilyvät kahvit, teet ja astiat. Tason päälle tarvitaan riittävästi korkeutta, jotta kahvin- tai vedenkeittimen höyryt eivät osu yläpuolen hyllyyn. Kaapistot ovat Puustellin.

3. Helppo ratkaisu

Aamiaiskaapin voi rakentaa myös peruskaappiin. Tarvitset vain yliaukeavat saranat ja pistorasian kaapin sisään. Tarkista, ettei oven aukeamissuunta haittaa keittiössä työskentelyä. Kuvan ratkaisu on Omega-keittiön.

4. Tilaa koko leveydeltä

Leveässä aamiaiskaapissa on kätevät ovet, jotka aukeavat kaapiston sisään eivätkä ole näin keittiössä hyörijän tiellä. Aamiaiskaapissa on piilossa paljon käytössä oleva kahvikone ja aamupalatarvikkeet. Keittiö on Puustellin. Koko kodin löydät täältä!

5. Toimii ilman oveakin

Aamiaisnurkkauksen tai tarjoilutason voi tehdä myös ilman ovea keskittämällä tarvittavat koneet ja astiat yhteen paikkaan. Tässä keittiössä puutaso jatkuu takaseinään ja hyllykköön muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden.

6. Kuin oma minikahvila

Kahviharrastajan kodissa kahvikoneelle ja tarvikkeille haluttiin aivan oma paikkansa. Se syntyi syvennykseen, jossa on myös valaistus. Takaseinän laatoitus on hauska yksityiskohta.

7. Ota nurkka käyttöön

Aamiaiskaapin voi tehdä myös yleensä hankalasti käyttöön otettavaan nurkkaan. Tällöin taittuva ovi on kätevä ratkaisu. Kuvan ratkaisu on Blaun.

8. Taittuva ovi on kätevä

Sisustusarkkitehdin vetimettömässä keittiössä on Kitzenin nurkkaratkaisu aamiaiskaapille. Siinä on taittuva ovi, johon tartutaan alaosan kätevästä lovesta.

9. Valitse poikkeava materiaali

Kokonaan puupintainen aamiaiskaappi erottuu kauniisti täysmustasta keittiöstä, kun ovet ovat auki. Noblessan keittiömalliston ovet taittuvat sisään. Sisällä kaapissa on ruhtinaallisesti pistorasioita.

10. Kuin avohylly

Aamiaiskaapin ei ole pakko olla tarkoitettu vain aamupalatarvikkeille. Se voi olla myös juhlien tarjoilupiste, leivontatarvikkeiden säilytyspaikka tai keittokirjahylly – vain mielikuvitus on rajana. Tavarat on helppo ottaa käyttöön, kun yläosan hyllyt eivät ole syvät. Nixi-keittiön puolikorkean kaapin ovet liukuvat rungon sisään.

Kommentoi »