Kalanruotoparketti, marmoritasot ja siroja kalusteita! Moderni kattohuoneisto Kallaveden rannalla on sisustettu vaalean harmonisesti
Sisustus
Kalanruotoparketti, marmoritasot ja siroja kalusteita! Moderni kattohuoneisto Kallaveden rannalla on sisustettu vaalean harmonisesti
Petran ja Villen kattohuoneistosta avautuu huimat näkymät Kuopion Kallavedelle. Täällä on kevyt olla, sillä koti on kalustettu väljästi siroilla kalusteilla. Tyyli on skandinaavisen selkeä mutta samalla pehmeän kodikas.
26.3.2019
 |
Avotakka

Ylimmästä kerroksesta levittäytyy laaja näkymä Kallavedelle. Asunto on kerroksen ainoa, joten maisemia ja parvekkeita on moneen suuntaan. Talvella näkymä hohtaa valkoisena, kesällä ohi lipuvat veneet.

Petra Sydänsalo ja Ville Huotilainen ostivat kattohuoneiston kuopiolaiselta pariskunnalta, joka oli suunnitellut ja rakennuttanut koko kerrostalon vuonna 1995. Töiden perässä Joensuusta Kuopioon muuttaneet Petra ja Ville olivat remontoineet jo monta asuntoa yhdessä ja tarvitsivat nyt kodin, johon asettua pidemmäksi aikaa.

Keittiö aukaistiin remontissa osaksi oleskelutiloja. Aamiaiskaappi oli Petran ja Villen ehdoton toive uuteen kotiin. Siellä on piilossa paljon käytössä oleva kahvikone ja aamupalatarvikkeet. Vaikka kotona on iso keittiö, ruuanlaitto ei ole yrittäjäpariskunnan harrastus, vaan ruokaa usein tilataan kotiin. Tarjoiluvaunussa on viskejä harrastavan Villen parhaat pullot.
Marmorikantaiset valaisimet ovat &Traditionin.
Saarekkeessa on tasoon upotettu liesi ja integroitu liesituuletin, jotta näkymä pysyy avoimena. Valkoinen väritys ja näyttävä Louhi Calacatta Quartz -kvartsitaso sitovat Puustellin avokeittiön osaksi muuta sisustusta. Kvartsilla on verhoiltu yhtenäisesti myös välitila. Messinkinen hana on Tapwellin ja pyöreät vetimet A. S. Helsingön.
Ruokailutilassa on runsaasti valoa, koska se on sijoitettu keittiön läheisyyteen erkkeriin, jossa on ikkunoita kolmeen suuntaan. Tila ei kaipaa verhoja, sillä ikkunoiden takana aukeaa huikea järvimaisema. Valanti Ruutu -pöytä ja Carl Hansen & Sønin CH 24 Wishbone-tuolit ovat Vepsäläiseltä. Kattokruunu on Flosin 2097/30 ja matto Snowdrops Copenhagenin.
Väljä, kevyt kalustus jättää tilaa seurustelulle ja avarille näkymille. Vaaleuteen tuovat materiaalien tuntua erilaiset pinnat ja sävyt, kuten Gubin Beetle-nojatuolin tummanharmaa sametti ja Elloksen hiekanvärisen London-maton hento kiilto. Sohva on Sitsin Colorado Vepsäläiseltä. Ox Denmarqin sivupöytä ja sohvapöytä ovat Zarrosta, jalkavalaisin Flosin IC F1 ja Curva-lehtiteline Aytmin.
Messinkiset yksityiskohdat terästävät kodin vaaleaa skandityyliä ja tuovat sopivan annoksen ylellisyyttä. Ox Denmarqin sohvapöytä on Zarrosta. Pöydällä olevat maljakot ovat Marimekon Urna ja Flower. Kodissa on aina tuoreita leikkokukkia – ja seitsenvuotias partacollie Rufus. Hiekanvärinen viskoosinukkamatto on Ellokselta.
Akryylityön on maalannut Petran tuttu Amira Zaghdoudi. Naishahmo on Desenion juliste.

125 neliön asunto avartui täysremontissa kantaviin rakenteisiin asti niin, että yhtenäistä oleskelutilaa on enemmän kuin erillisiä huoneita. Vierashuone muuttuu pian lastenhuoneeksi, sillä pariskunnalle syntyy pian poikavauva.

Peilillä on voima lisätä avaruutta ja valoisuutta; se ikään kuin puhkaisee ikkunan. On yllättävän edullista tilata mieleisen mittainen peili suoraan lasiliikkeestä.
Intohimoinen sisustaja rakastaa asetelmia. Sivupöytä on Gubin TS Console, pöytävalaisin &Traditionin Flower Pot VP3, peili Lasilinkistä ja maljakko H&M Homesta. Tamminen kalanruotoparketti on Novafloorin valkokalkittu, mattalakattu Meister.
Rufus nauttii omasta rauhasta pehmeällä sängyllä. Petra rakastaa kauniita petauksia. Nyt sängyllä on H&M:n samettinen päiväpeite. Sängynpäätyyn Petra otti mallia ruotsalaishotellista ja teki sen äitinsä kanssa. Samettirahi on Melimelin, Tanger-matto Ellokselta ja yöpöydät Vepsäläiseltä. Vuodevaatteet ovat H&M Homen ja valaisimet Ellokselta.
Makuuhuoneesta on käynti asuntoa kiertävälle isolle parvekkeelle. Ikean hyllylle on tehty asetelmia mieluisista tavaroista. Nojatuoli on Gubin Beetle. Jalkavalaisin on Louis Poulsenin AJ. Kaikki seinät on maalattu Tikkurilan Höyhen-sävyllä.

Suunnitelmat olivat Petran päässä jo asuntonäytössä. Hän listasi materiaalitoiveita ja kivoja ratkaisuja, kuten marmoritasot ja kalanruotoparketin, ja tallensi inspiraatiokuvia puhelimeensa. Tyyli on skandinaavisen selkeä ja moderni mutta pehmeä ja kodikas.

Liukuovet ja verhot ovat tehokas tapa piilottaa syvennyksen, eteisen tai vaatehuoneen tavarapaljous. Poissa silmistä, poissa mielestä, ja tunnelma rauhoittuu heti.
Eteisessä on vaatehuone ulkovaatteille. Vanhaan kaapinrunkoon vaihdettiin ovet ja entisen vaatetangon paikalle tehtiin penkki. Sen marmori on Hansakiven. Petra haaveili vaaleanharmaista peiliovista koko asuntoon mutta ei uskaltanut toteuttaa ajatusta. Eteiseen hän valitsi valkeat Ikean peiliovet. ja A. S. Helsingön vetimet. Liukuovet teetettiin Lasilinkissä.
Remontissa toinen kodin kahdesta vessasta sai muodonmuutoksen. Marmorimainen laatta Kuopion tapetti ja väri -liikkeestä teki pienestä tilasta arvokkaan. Neliön muotoinen seinälaatta on hyvä pari kuusikulmaiselle lattialaatalle.
Vaaleus ja levollisuus jatkuvat myös puku- ja kodinhoitohuoneessa, saunassa ja kylpytiloissa.
Kommentoi »