9 x vanha ovi uudessa roolissa
Sisustus
9 x vanha ovi uudessa roolissa
Kun ovi on palvellut aikansa päätehtävässään, se pääsee viettämään eläkepäiviä helpommissa hommissa. Jos sinulla ei ole kaunista vanhaa ovea ennestään, tarkista kierrätyskeskuksen tai kirpputorin tarjonta.
Julkaistu 1.9.2016
Unelmien Talo&Koti
1950-luvulla rakennettu rintamamiestalo on sisustettu suloisen nostalgiseksi. Olohuoneen seinää vasten nostettu peiliovi on peräisin sukulaisten maatilalta. Se koristellaan aina vuodenaikaan tai juhlasesonkiin sopivaksi.
Yli satavuotiaan torpan emäntä on taitava näkemään tutut esineet uudessa valossa. Veikeä sohvapöytä on koottu vanhasta peiliovesta ja tuolinjaloista, joista on poistettu istuinosa. Saranat ja haka saivat jäädä reilusti paikoilleen.
1940-luvun omakotitalon sisustus huokuu hienovaraisesti menneen maailman tunnelmaa. Vanhempien parivuoteen päätynä on ovi, joka on ostettu kirpputorilta ja varustettu suloisin viestein. Pitsilakana on sille täydellinen pari.
Lapsiperheen äiti sai työpisteen olohuoneesta. Pöytä on koottu vanhasta peiliovesta ja pukkijaloista. Valokuvaaja-äiti arvostaa valoisaa työtilaansa. Plussaa on myös se, että töiden lomassa voi pitää silmällä ympärillä leikkiviä lapsia.
Lapsiperheen olohuoneen kekseliäs sisustus on pääosin kirpputorilta. Sieltä kannettiin kotiin nurkkaan asetettu vanha ovi sekä sohvapöytä. Ovikoristeet vaihtuvat tuon tuostakin. Kattovalaisin on tehty pyykinpesukoneen rummusta, joka on maalattu spraymaalilla kuparinväriseksi.
Viisihenkinen perhe muutti 1860-luvulla rakennettuun hirsitaloon. Remontissa muutama ovi jäi tarpeettomaksi. Niistä ei haluttu kuitenkaan luopua, joten puretun komeron ovesta nikkaroitiin sohvapöytä olohuoneeseen ja tarpeettomat pariovet päätyivät tilateokseksi.
Uudehkon hirsitalon pihapiirissä on tallella useampikin tunnelmallinen piharakennus. Varaston seinää vasten nostettu romanttinen ovipari on peräisin puretusta katoksesta. Perheessä ollaan innokkaita kierrättäjiä, joten ruukut ovat metallinkeräyslaatikosta löytyneitä kartioita ja kranssi on tehty piikkilangasta. Kierrätyslautaa on myös omatekoinen Lantliv-kyltti.
Eipä heti arvaisi, että nyt ollaan 1970-luvun kerrostalon parvekkeella. Vanha ovi ja uuninluukut vievät ajatukset aivan toisille vuosikymmenille. Ne hankittiin parvekkeen koristeiksi Metsänkylän Navetasta Pekolasta.
Kasvihuoneen kauniisti patinoitunut ovi on saanut lisätehtäviä. Siihen on kiinnitetty naulakko pienille työvälineille, ja ovipeileissä on tilaa myös nostalgiselle taululle sekä tarpeellisille tiedoille pihatalosta.

Lue lisää:

1 kommentti