Lautta, riippukeinu, vaja ja 5 muuta ideaa – vanhat trampoliinit taipuvat suomalaisten käsissä uskomattomiksi taidonnäytteiksi!
mielikuvitus valloillaan
Lautta, riippukeinu, vaja ja 5 muuta ideaa – vanhat trampoliinit taipuvat suomalaisten käsissä uskomattomiksi taidonnäytteiksi!
Kun trampoliini tulee tiensä päähän, siitä voi muokata vaikka mitä. Vai miltä kuulostaa riippukeinu, grillikatos tai matonkuivausteline? Lukijoillamme on hämmästyttävä taito nähdä vanhassa trampoliinissa uusi käyttötarkoitus – ja toteuttaa idea!
Julkaistu 10.8.2023
Meillä kotona

1. Tervetuloa kesämajaan

”Trampoliineja oli heitetty romulavalle, ja isäntä tuumasi, että noitahan voisi käyttää vaikka katokseen”, Kirsi Askola kertoo. Siitä syntyi idea pyöreästä kesämajasta, jonka turkoosin sävyn pariskunta sävytti itse.

Kirsin puoliso kiinnitti trampoliinin kehykseen puiset tukipuut, joihin hän istutti seinät ja ikkunat. Ikkunat ja rakennuspaneelit ovat käytettyinä saatuja lahjoituksia. ”Kattoon teimme puiset tukikaaret ja päällystimme ne vanerilla. Piippu rakennettiin katon keskelle. Kattoon on tulossa vielä peltikate”, Kirsi kertoo.
Kesämajassa on 11 kulmaa, joten työtä oli Kirsin mukaan paljon. ”Pidimme useita mietintätaukoja ja majan rakentaminen vei koko kesän, kun lomaakin oli välillä pidettävä”, Kirsi sanoo.

2. Matoille piiskaa

Helvi Keippilän mökillä vanha trampoliini on muuttunut mattojenkuivaustelineeksi.

”Teline on ollut jo useamman vuoden käytössä. Ja on kesät ja talvet paikoillaan”, Helvi kertoo.

3. Suloinen pergola

Paimiolainen Laura Lehto perheineen halusi pihalle ruokailualueen ja vanhasta trampoliinista tehty pergola sopi tarpeeseen mainiosti. Lue koko juttu täältä!

Laura kertoo, että laatoitus oli kaikkein työläin ja kallein vaihe. Muutoin lähes kaikki materiaalit löytyivät kotoa. He valoivat laatoituksen kulmiin tolpille harkot, nostivat kehikon paikoilleen ja verkottivat trampoliinin kaaret. ”Päätyyn jätimme trampoliiniveran näkö- ja tuulisuojaksi. Lopuksi istutimme molemmin puolin kulmiin villiviinit ja keskelle loistokärhöt ja asensimme valot.”

4. Se on maali!

Pergolan lisäksi trampoliini taipui Laura Lehdon ja hänen puolisonsa käsissä jääkiekkomaaliksi.

”Trampoliinin jaloista teimme vielä myöhemmin pojalle jääkiekkomaalin, johon ostimme verkon uutena. Kuvassa maali on vielä ilman verkkoa”, Laura kertoo.

5. Kiikun, kaakun riippukeinussa

Satu muokkasi vanhasta trampoliinista riippukeinun. Siinä voi keinua eri suuntiin, mutta Satu keinuu yleensä nurmikolla sopivassa montussa, jossa keinuminen on hieman vakaampaa.

”Näin vastaavasta telineestä kuvan jossakin tee se itse -ryhmässä. Siinä jalat oli tosin hitsattu yhteen, mutta meidän trampoliini sattui olemaan sellainen, että hitsaamista tai muutakaan muokkausta ei vaadittu”, Satu kertoo.

6. Pyöreä lautta muuttaa muotoaan

Kimmo tuunasi rikkinäisestä trampoliinista pyöreän lautan, jolla ajelee ympäri mökkijärveä. Lautan lattiasta paljastuu salaluukku juomille. Nykyään Kimmon lautan katoksena on toinen trampoliini, josta voi hyppiä vaikka järveen, mutta tässä kuvassa katoksen virkaa toimittaa paviljonkiteltta. Lue koko juttu täältä.

Lautan rakentaminen on kestänyt jo kahdeksan vuotta, sillä Kimmo muuttaa sen muotoa lähes joka kesä. ”Nyt katoksena on toisesta vanhasta trampoliinista tehty trampoliinikatto, jonka päällä voi hyppiäkin. Sekään ei tule olemaan viimeinen rakenne, vaan ajattelin tulevaisuudessa rakentaa lauttaan kiinteän katoksen”, Kimmo kertoo.

7. Löylyt trampoliinissa!

Syöpähoidoista toipuva Tuija Rapatti rakensi entisen kotinsa pihalle saunan vanhasta trampoliinista. Lue koko juttu täältä.

Hän oli haaveillut pihasaunasta jo pitkään, ja suunnitteli sen itse, kun ohjeita ei löytynyt. Myös rakentaminen sujui pääosin omin hartiavoimin.

8. Kesän kahvihetkiin!

Mirja Pöntynen käytti vanhan trampoliinin kehikon ympäröidäkseen pihansa kahvitteluterassin.

Kehikkoon kiinnitetyn verkon tukemana köynnöskasvit ja pensaat kasvavat hauskasti ympyrän muotoon.
1 kommentti