Laura rakensi vanhasta trampoliinista vehreän pergolan – ”Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa!”
Vanhasta uutta
Laura rakensi vanhasta trampoliinista vehreän pergolan – ”Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa!”
Laura rakensi pergolan trampoliinin rungosta ja riistaverkosta. Pihan vehreä oleskelualue viimeisteltiin trampoliinin hyppymatosta tehdyllä tuulisuojalla.
30.6.2023
 |
Meillä kotona

Paimiolainen Laura Lehto perheineen halusi pihalle ruokailualueen ja vanhasta trampoliinista tehty pergola sopi tarpeeseen mainiosti.

”Saimme uuden trampoliinin ja vanha olisi joutunut kierrätykseen, joten se sopi projektiin mainiosti. Teimme mieheni kanssa suunnitelmat pergolaa varten, mitään kummempia ohjeita meillä ei ollut, oli pelkkä visio ”, Laura kertoo.

”Mitään kummempia ohjeita meillä ei ollut, oli vain visio!”

Laura kertoo, että laatoitus oli kaikkein työläin ja kallein vaihe. Muutoin lähes kaikki materiaalit löytyivät kotoa. He valoivat laatoituksen kulmiin tolpille harkot, nostivat kehikon paikoilleen ja verkottivat trampoliinin kaaret.

”Päätyyn jätimme trampoliiniveran näkö- ja tuulisuojaksi. Lopuksi istutimme molemmin puolin kulmiin villiviinit ja keskelle loistokärhöt ja asensimme valot.”

Laura on puolisonsa kanssa ollut tyytyväisiä kolme vuotta sitten toteuttamaansa pergolaan. Projekti oli helppo, eivätkä he muuttaisi siinä mitään.

”Haasteita oli sopivan verkon löytämisessä, mutta lopulta löysimme sopivalla silmäkoolla riistaverkkoa, jota kehikon päällä on kaksi leveyttä. Loistokärhöt eivät kestäneet, mutta villiviinit peittävät jo verkon”, Laura kertoo.

Ensimmäisenä kesänä pergolasta puuttui vielä viherkatto ja verkko vaati vahvistuksen, mutta se oli silti suojaisa paikka kahvitteluun.
Pergola on ollut Lehdoilla kolme vuotta. ”Villiviini peittää jo sopivasti kattoa antaen aurinkosuojan”, Laura kertoo.
Talvella katos on kauniin tunnelmallinen valoineen. ”Olemme saaneet pergolasta paljon kehuja ja ihmetystä mistä kaikki ideat keksimme”, Laura kertoo.
6 kommenttia