Löylyt trampoliinissa! Tuija tuunasi kaarevan pihasaunan vanhasta trampoliinista ja jämälaudoista
Kekseliäs diy-projekti
Löylyt trampoliinissa! Tuija tuunasi kaarevan pihasaunan vanhasta trampoliinista ja jämälaudoista
Syöpähoidoista toipuva Tuija rakensi pihalleen saunan vanhasta trampoliinista. Hän oli haaveillut pihasaunasta jo pitkään, ja suunnitteli sen itse, kun ohjeita ei löytynyt. Myös rakentaminen sujui pääosin omin hartiavoimin.
22.6.2023
 |
Meillä kotona

Tamperelainen Tuija Rapatti oli haaveillut jo pitkään pihasaunasta. Kun vanha trampoliinin runko piti hävittää, Tuija päätti tehdä tuunata siitä saunan. Koska valmiita ohjeita ei löytynyt, hän suunnitteli ja toteutti saunan omien suunnitelmiensa mukaan.

Aluksi Tuija jakoi halkaisiljaltaan yli nelimetrisen trampoliinin kahteen osaan. Saunan pohjana on paksua lankkua pilarien päällä. Päädyt hän teki paneelilaudasta.

”En laittanut ulko- ja sisäseinien väliin eristeitä, vaikka olisi toki voinut. Katoksi valikoitui ulkopuolelle peltikate ja sisäpuolelle mustaksi öljytty koivuvaneri. Ovi on vanha ikkuna”, Tuija kertoo.

”Korkeutta on riittävästi, kaksimetrinen ystävänikin mahtui seisomaan siellä.”

Jos Tuija toteuttaisi saman projektin nyt, hän kiinnittäisi peltikaton ennen paikalleen laittoa ja öljyäisi katon ennen asentamista. Haastavinta projektissa oli toteuttaa se pääosin yksin.

”Välillä apuna olivat onneksi omat teinipojat. Tein saunaa pikkuhiljaa, kyllä siinä ainakin kuukausi meni, olin kuitenkin vielä toipilas rankoista syöpähoidoista.”

Tuijan kertoo, että ystävät ovat olleet hämmästyneitä siitä, kuinka hyvä idea ja taitavasti tehty sauna on.

”Projekti onnistui hyvin, saunassa on parhaimmat löylyt ikinä! Saunoimme pihasaunassa niin kesällä kuin talvella”, Tuija kertoo.

Saunasta tuli kaksi metriä leveä. ”Korkeuttakin on riittävästi, kaksimetrinen ystäväni mahtui seisomaan siellä”, Tuija sanoo.
”Nostin vanhasta trampoliinista tehdyt kehikot muuratun pohjan päälle. Väleihin kiinnitin tukilaudat ja sauna sai puuverhoilun, jonka maalasin mustaksi”, Tuija kertoo.
Nyt saunalla on jo uudet omistajat, sillä Tuija on muuttanut, mutta myös uudet asukkaat kertovat pitävänsä pihasaunan löylyistä.
Kommentoi »