Unelmien Talo&Koti

11 x paketoi joululahjat kauniisti


Nätisti paketoitu joululahja on ilo antaa ja ilo saada. Kakkupapereilla, pitseillä ja nauhoilla saa ihmeitä aikaan, mutta mihin tarvitaan vessapaperirullaa?
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Laatikot helpottavat paketointiurakkaa, joten niitä kannattaa laittaa talteen pitkin vuotta. Somista lootat joulukuosiin vaikka talkoilla. Nämä rasiat on päällystetty valkoisella paperilla ja koristeltu kiiltokuvilla, nauhoilla, pitseillä ja jopa rikkoutuneen rihkamakorun kappaleella. Katso ohje! Naamioi pikkuruiset lahjat jättisuuriksi karkeiksi. Sujauta lahja ensin niinkin arkiseen asiaan kuin vessa- tai talouspaperirullaan, niin myös konstikkaan muotoinen tavara asettuu kääreeseen kauniisti. Kuusen alla näyttää hauskalta, kun kaikki paketit ovat suurin piirtein samanvärisiä. Tämä paketoija on valinnut väreiksi punaisen, mustan ja valkoisen. Edullista mustavalkoista paperia saat sanomalehdestä!
Minimalisti pysyttelee maltillisissa väreissä ja soinnuttaa myös joululahjapakettinsa kodin sisustukseen. Polkakarkkikeppi tuo pientä pilkettä pelkistettyyn paketointiin.
Soma kortti ja nauha viimeistelevät paketin kuin paketin, vaikka lahja olisi kääritty tavalliseen käärepaperiin. Sinetillä saat lahjoihisi suloista nostalgiaa. Sydänsinettiin kätkeytyy lemmekäs viesti ilman sanojakin...
Leimasin on pakettikorttien painajan oiva apuväline, jolle on käyttöä ympäri vuoden. Kirjasintyypistä riippuen lopputulos on tyylikäs, leikkisä tai romanttinen.
Ruokalahjaa, kuten pipareita tai karkkeja, ei voi nakata mihin tahansa kääreeseen. Vuoraa rasiat, pussit ja kassit silkkipaperilla, niin ne voi kierrättää eteenpäin seuraavalle lahjansaajalle.
Näiden lahjojen antaja on täydellinen romantikko. Valkoisten pakettien somisteena on kakkupapereita, vanhoja valokuvia, pitsi- ja silkkinauhoja sekä pikkuisia joulukuusenkoristeita.
Lapsiperheen äidillä on oiva konsti välttyä joulukiireiltä: hän aloittaa lahjojen hankinnan jo viikkoja ennen aattoa. Söpöt paketit saavat jäädä reilusti esille kotia koristamaan ja joulumieltä nostattamaan.
Kun saat lahjat yksi toisensa jälkeen kääreisiin, ala koota niistä näyttävää asetelmaa. Kun joulupuu tuodaan sisään, lahjojen paikka on luonnollisesti kuusen alla.
Turha kätkeä kauniita paketteja pukinkonttiin – ainakaan ihan saman tien. Pidä nätisti paketoituja lahjoja hetki osana jouluasetelmaasi, ennen kuin jaat ne eteenpäin.

Lue lisää:

9 vinkkiä itse tehtyihin joululahjoihin

Askartele romanttisia lahjarasioita

Näin taittelet ison pinon lahjapusseja jouluksi - katso helppo video-ohje!

Julkaistu: 23.11.2017