Kattoon maalattu poutataivas & 10 muuta yllättävää maalausideaa kotiin
Sisustus
Kattoon maalattu poutataivas & 10 muuta yllättävää maalausideaa kotiin
Inspiroidu kodin kevätkohennukseen ja poimi persoonalliset tapetointi- ja maalausideat! Mikä maalausvinkeistä olisi sinun valintasi?
Julkaistu 4.5.2023
Meidän Talo

1. Näe punaista

Rohkean syvänpunaisen kylpy­huoneen seinät on sävytetty ammeen värin mukaan. Duratin valmistama amme näyttääkin sulautuvan tilaan. Valkoinen lattia ja allas ovat raikas vastapari dramaattiselle punaiselle.

2. Ripaus yötaivasta

Seiniin voi taiteilla myös kuvioita. Sängyn päätyyn maalattu vaalea puolipallo tuo valoa muuten tummaan huoneeseen. Taulut ja muut sisustus­elementit korostuvat edukseen vaalealta taustalta. Katso Annikan ja Simonin värikkääseen kotiin!

3. Energisoivaa hehkua

Jos kotonasi on kiinnostavia rakenteita, korosta niitä! Viiston seinän keltainen väripalkki energisoi koko tilan ja antaa galleriamaisen taustan taiteilija Maria Ruotilan näyttävälle teokselle New beginnings. Kurkkaa tästä moderniin pohjalaistaloon, jossa valkoista seinäpintaa löytyy vain eteisestä!

4. Taivas kattona

Hyvin Harkittu maalivaluma käy koristeeksi ja lisää tilaan persoonallisuutta.

Miksi tyytyisit valkoiseen, kun poutapilvien alla kelpaa unelmoida? Vanhojen kattomaalausten inspiroima ajatus nostaa katon korkealle ja antaa huoneeseen satumaisen tunnelman.

5. Katse kattoon

Yllättävä tilan piristäjä on värikkääksi maalattu katto, joka kyllä huomataan, vaikka korkealla onkin. Pehmeästi murrettu turkoosi nostaa katon massiivisine palkkeineen hienosti esiin. Tyylikkyys on taattu, kun keittiö muuten noudat­taa maltillisen harmonista valkoisen, harmaan ja mustan väriskaalaa. Ihastu Pikkurivin rouheaan tyyliin!

6. Heikun keikun

Minimaalinen, mutta sitäkin tehokkaampi väriskaala.

Lattia on usein tummempi kuin katto. Entä jos pinnoilla vähän leikittelee? Tilan tunnelma muuttuu, kun seinästä ja katosta tulee mustiksi maalattuina kuin yhtä pintaa. Niukka mutta kiinnostava kokonaisuus tekee tilasta tyylikkään veistoksellisen.

7. Pontevasti lattiatasossa

Vahva väriraita ja kirjavat kalusteet keskittävät katseen matalalle, jolloin tila tuntuu jatkuvan korkeuksiin. Vahva väriraita onkin helppo keino luoda tilaan lisää korkeuden tuntua. Lue Pinjan ja Kallen värikkäästä kodista enemmän täällä!

8. Hienostunutta ilmettä

Tapetti kehysten sisällä lisää päätyseinän kolmiulotteista vaikutelmaa ja tuo makuu­huoneeseen hienostuneesti lisää väriä. Jos kaipaat tilaan lisää akustointia, käytä sileän sijaan tekstiilipintaista tapettia.

9. Ihan kameleonttina

Hyllyköstä on saatu kiinto­kalustemainen elementti, kun se on maalattu samansävyiseksi seinän kanssa. Pehmeä, inten­siivinen sävy tuo seinää lähemmäksi ja portaiden alle muodostuu tunnelmallinen soppi. Teokset ja pienesineet erottuvat kauniisti seinästä ja hyllystä.

10. Pala palalta

Jos tapetin valinta on vaikeaa, käytä luovuuttasi ja sommittele seinillesi ilahduttava tilkkutäkki. Palatapetointi onkin oivallinen tapa saada rullan jämät ja malli­palat käyttöön.

11. Sävy sävyyn

Kun materiaali pysyy samana, lattioidenkin väriä voi vaihtaa tilan ja tunnelman mukaan.

Lattian kaunis sininen korostaa tapetin kuviota ja saa ne erottumaan hienosti vaaleanpunaisesta taustasta. Mallipalojen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jos vain mahdollista, ostoksille kannattaa ottaa pienet väri­mallit ja näytteet kaikista huoneen jo olemassa olevista pinnoista.

Kommentoi »